Kwaliteit

Kwaliteitskeurmerken

Het Spijkenisse Medisch Centrum hecht grote waarde aan de kwaliteit van de zorg en stelt alles in het werk om deze kwaliteit continu te verbeteren. Naast het houden van patiëntenenquêtes, laten wij ook diverse instanties onze processen beoordelen. Hieronder ziet u een overzicht van de kwaliteitskeurmerken van ons medisch centrum.

Kwaliteitskeurmerk voor de zorg

Dit keurmerk wordt uitgegeven door het NIAZ, het Nederlands Instituut voor de Accreditatie van Ziekenhuizen. Het NIAZ is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsnormen voor zorginstellingen opstelt en individuele instellingen op hun verzoek toetst. De accreditatie is een middel om onze zorg te verbeteren, veiliger te maken en te borgen. Zie ook www.niaz.nl/ziekenhuizen.

 

 

 

 

 Kwaliteit behandeling darmkanker

Zorgverzekeraar Achmea heeft het Spijkenisse Medisch Centrum geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij de behandeling darmkanker. Zie www.zilverenkruis.nl voor meer informatie over de kwaliteitsziekenhuizen.

 

 

 

 

Kwaliteit behandeling borstkanker

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft het keurmerk van Borstkankervereniging Nederland (BVN) behaald. Hiermee erkent BVN dat het medisch centrum optimale zorg biedt op het gebied van borstkanker. Ga naar www.monitorborstkankerzorg.nl voor alle achtergrondinformatie.

 

 

kwaliteitszegel dermatologie

 

 

 

 

Kwaliteit dermatologie

De dermatologen hebben het Kwaliteitszegel Dermatologie ontvangen. Het Kwaliteitszegel Dermatologie maakt duidelijk welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra goede kwaliteit van zorg bieden voor huidpatiënten. Kijk voor meer informatie over de criteria voor het kwaliteitszegel op de website van stichting Huidpatiënten Nederland.

 

 

kwaliteitsregister stoppen met roken

 

 

 

 

 

Kwaliteitsregister stoppen met roken

Het kwaliteitsregister is een lijst waarop gekwalificeerde stoppen-met-roken begeleiders staan. Dit zijn zorgverleners die speciaal zijn opgeleid en ervaring hebben om mensen intensief te begeleiden bij het stoppen met roken. Onze longarts, dokter De Groot, als erkend hulpverlener opgenomen in het kwaliteitsregister. Kijk voor meer informatie op de pagina Longgeneeskunde.

 

 

Vaatkeurmerk

Het Spijkenisse Medisch Centrum voldoet aan de eisen die De Hart&Vaatgroep stelt voor zorg aan slagaders in benen, bekken, buik, aorta en hals. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.hartenvaatgroep.nl .

 

 

Spataderkeurmerk Digitaal 2014

 

 

 

 

 

 

 

Spataderkeurmerk

Het Spijkenisse Medisch Centrum voldoet aan de kwaliteitscriteria van het Spataderkeurmerk. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten.

 

Ziekenhuizen vergelijken

Op deze websites kunt u ziekenhuizen met elkaar vergelijken:
www.kiesbeter.nl/ziekenhuizen
www.ziekenhuizentransparant.nl