Informatieavond borstkankerzorg

19.00 - 21.30 uur

shutterstock_300025802-klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 11 oktober organiseert het Spijkenisse Medisch Centrum een informatiemarkt over borstkanker. Van 19.00 tot 21.30 uur kunnen geïnteresseerden terecht in de centrale hal van Spijkenisse Medisch Centrum om uitleg te krijgen over diagnose en behandeling van borstkanker, uitleg over hoofdhuidkoeling of een bezoek aan de afdeling Radiologie. Daarnaast is er informatie over prothesen en haarwerken, emotionele of praktische ondersteuning, fysiotherapie en revalidatie bij borstkanker. Het bezoeken van de informatiemarkt is gratis en aanmelden is niet nodig. Daarnaast ontvangt u tijdens uw bezoek een gratis parkeerkaart.

Roze lintje
In juli dit jaar werd de borstkankerzorg van Spijkenisse Medisch Centrum bekroond met het roze lintje. Dit keurmerk laat zien dat het ziekenhuis voldoet aan de normen die Borstkankervereniging Nederland stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Hierbij wordt onder meer gekeken naar het aantal behandelde patiënten per jaar, de wachttijd en of voldoende psychosociale zorg (hulp bij het omgaan met ziekte, de behandeling en de gevolgen daarvan) wordt geboden. Ook worden kwaliteitseisen gesteld aan het mammateam (team met gespecialiseerde zorgprofessionals).

Borstcentrum ZuidHollandZuid
Spijkenisse Medisch Centrum is onderdeel van Borstcentrum ZuidHollandZuid waarin meer dan tachtig medici, paramedici en verpleegkundigen van Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum intensief samenwerken om hoogwaardige borstkankerzorg te geven aan patiënten in de regio ZuidHollandZuid. De zorg van Borstcentrum ZuidHollandZuid wordt verleend vanuit de vier ziekenhuislocaties in Dirksland, Rotterdam en Spijkenisse.

Locatie:
Centrale hal