Behandeling & (dag)opname

Uw behandeling en (dag)opname in Spijkenisse Medisch CentrumBinnen Spijkenisse Medisch Centrum zijn er verschillende vormen van behandeling en opname:

Kleine ingrepen

Kleine ingrepen ondergaat u op de behandelpoli of op de endoscopieafdeling.

Dagbehandeling

We spreken van een dagbehandeling wanneer u binnen één dag weer naar huis kunt. Het kan zijn dat de arts besluit dat u na de dagbehandeling alsnog een nacht in het ziekenhuis moet blijven. Dat heeft te maken met hoe u op de behandeling of op de anesthesie reageert.

Kort verblijf (short-stay)

Blijft u minimaal één nacht? Dan spreken we van een kort verblijf, ook wel short-stay genoemd. 

 

Behandelpoli

Bij de behandelpoli kunt u terecht voor kleine ingrepen. Meestal kunt u kort na de behandeling weer naar huis.

Kleine ingrepen

Op verwijzing van uw huisarts kunt u voor kleine chirurgische ingrepen (zoals een ingegroeide teennagel, een verstopte talgklier, vetbultjes of sterilisatie bij de man) en kleine gynaecologische ingrepen (zoals het plaatsen van een spiraaltje) bellen met de behandelpoli. De behandelpoli is op werkdagen van  08.00 tot 16.30 uur bereikbaar via telefoonnummer (0181) 65 83 35. Bij twijfel wordt u eerst doorgestuurd voor een afspraak bij de arts.

Voor wat grotere verrichtingen wordt u via uw huisarts eerst doorgestuurd naar de betreffende arts. Deze arts bespreekt met u de mogelijkheden voor behandeling en regelt de afspraak hiervan.

 

Endoscopieafdeling

Een endoscopie is een inwendig onderzoek van de luchtwegen, maag, slokdarm of dikke darm. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een dunne flexibele slang, voorzien van een lampje en kleine camera.

Voor onderzoeken van de maag en slokdarm (gastroscopie) en het laatste deel van de dikke darm en endeldarm (sigmoïdoscopie) kunt u op verwijzing van uw huisarts zelf bellen met de endoscopieafdeling. De endoscopiafdeling is op werkdagen van  08.00 tot 16.30 uur bereikbaar via telefoonnummer (0181) 65 83 53.

Voor onderzoek van de luchtwegen (bronchoscopie) en de gehele darm (coloscopie) maakt u na verwijzing van uw huisarts eerst een afspraak bij de arts. Deze afspraak vindt voorafgaand aan de behandeling plaats.

 

Dagbehandeling

Als u wordt opgenomen en binnen één dag weer naar huis kunt, spreken we van een dagbehandeling. Voordat uw opname plaatsvindt, krijgt u van onze medewerkers het Opnameboekje. Hierin vindt u uitgebreide informatie over de voorbereiding, de opname, uw verblijf in het Spijkenisse Medisch Centrum, uw terugkeer naar huis en de open hier de digitale versie van het Opnameboekje.

 

Kort verblijf (short-stay)

Wanneer u langer dan één dag wordt opgenomen, spreken wij van kort verblijf (ook wel short-stay genoemd). Voordat uw opname plaatsvindt, krijgt u van onze medewerkers het Opnameboekje. Hierin vindt u uitgebreide informatie over de voorbereiding, de opname, uw verblijf in het Spijkenisse Medisch Centrum, uw terugkeer naar huis en de nazorg. Open hier de digitale versie van het Opnameboekje.

Wat neemt u mee?

  • Een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument);
  • uw verwijsbrief;
  • uw verzekeringspas;
  • een actueel medicatieoverzicht, deze kunt u opvragen bij uw apotheek (alleen bij dagbehandeling en kort verblijf, niet voor de behandelpoli);
  • uw eigen medicijnen, het liefst in originele verpakking (alleen bij kort verblijf).

 

Belangrijke contactgegevens

Afsprakenbureau

Voor het maken, wijzigen of annuleren van uw afspraak.
(0181) 65 83 33 | ma – vr van 8.00 tot 16.30 uur.

Opnamebureau

Voor vragen over uw opname of verhindering bij uw opname.
(0181) 65 88 92 | opname@spijkenissemc.nl | ma – vr van 8.30 tot 16.30 uur.

Preoperatieve Screening

Voor het doorgeven van wijzigingen in uw gezondheid.
(0181) 65 85 58 | ma – vr van 8.30 tot 16.30 uur.

 

Meer informatie?

Lees verder in het Opnameboekje. Klik hier.