Gewrichtspijn

“Als patiënt heb je hier de hoofdrol”

Met twee nieuwe heupen en knieën is meneer Jansen uit Hellevoetsluis een echte ervaringsdeskundige van het Spijkenisse Medisch Centrum te noemen. “Als patiënt heb je hier de hoofdrol.”

Al jarenlang kampte meneer Jansen met pijnlijke gewrichten, maar met een stel nieuwe knieën en heupen behoort dat binnenkort tot het verleden: “Als het goed is, zie ik dokter Lampe dan niet meer. En dat is aan zijn vakmanschap en dat van talloze verpleegkundigen en andere medewerkers te danken.”

“Zo worden in de operatiekamers de checklists van a tot z nageleefd en lopen verpleegsters rond het bed hun schoenen scheef om zich voor jou in te zetten. Je voelt het als je hier loopt: je bent welkom.”

“Dokter Lampe is een kundige en prettige arts,” gaat meneer Jansen verder. “Hij legt uit wat je mogelijkheden zijn, waar je je op moet voorbereiden en wat je zelf kunt doen om snel te herstellen. Want als patiënt heb je zelf de hoofdrol. De dokter kan je nog zo knap behandelen, maar als je de adviezen voor het hersteltraject niet opvolgt, wordt het nooit zo goed als het zou kunnen zijn.”

Benieuwd naar meer ervaringen? Lees ze hier.

< Terug