Faciliteiten

U kunt van diverse faciliteiten gebruik maken wanneer u als patiënt in Spijkenisse Medisch Centrum komt.

Winkel

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u winkel en horecavoorziening SMaaCk. Deze is recent volledig gerenoveerd en u kunt er nu terecht voor een heerlijke kop koffie, een vers sapje of een mooi cadeau. SMaaCk is geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. 

Draadloos internet / wifi

In het hele gebouw kunt u gebruik maken van draadloos internet. Zorgt u ervoor, dat u uw waardevolle laptop niet onbeheerd achterlaat wanneer u in het medisch centrum bent opgenomen.

Patiëntenvereniging

Als u vragen over uw ziekte heeft of contact wilt met lotgenoten, kunt u terecht bij een patiëntenvereniging. In Spijkenisse Medisch Centrum zijn op vaste dagen twee patiëntenverenigingen aanwezig.

  • Borstkanker – iedere 3e donderdag van de maand.
  • Psoriasis – 2x per jaar.

Voor data, tijden en locatie: zie Informatiebijeenkomsten.

Revalidatietuin

In de patio bij route 50 vindt u een revalidatietuin met verschillende materialen, zoals kiezelstenen, zand en gras. Als u aan uw revalidatie werkt, kunt u hier allerlei situaties oefenen zoals traplopen, lopen op verschillende ondergronden en ongelijke vloeren. De tuin is ook toegankelijk voor patiënten (en hun bezoek) die de afdeling mogen verlaten.

Rolstoel lenen

U kunt een rolstoel lenen wanneer iemand slecht ter been is. Hiervoor heeft u een muntstuk van € 2 nodig. U vindt de rolstoelen bij de hoofd- en achteringang (Spoedpoli).

Roken

Bij Spijkenisse Medisch centrum is roken alleen toegestaan in de rookabri aan de achterzijde van het gebouw, bij de spoedpoli. Wij verzoeken u vriendelijk de abri netjes achter te laten.

Telefoon en televisie

Mobiele telefoon

Op sommige plaatsen in het medisch centrum is het gebruik van een mobiele telefoon niet toegestaan, omdat gebruik hiervan storing kan veroorzaken aan medische apparatuur. Dit geldt ook voor de standby stand. Ziet u een verbodsticker, zet de telefoon dan alstublieft uit. Mobiele telefoons zijn niet toegestaan bij de Spoedpoli, Operatieafdeling en de isolatiekamers.

Voor de afdelingen waar geen verbod geldt, mogen patiënten op hun kamer een mobiele telefoon gebruiken. De minimale afstand tot medische apparatuur moet wel minstens 1,5 meter zijn. Apparatuur op de verpleegafdeling die gevoelig is voor gebruik van mobiele telefoons is voorzien van een waarschuwingssticker.

Ook in de centrale hal en op het buitenterras bij de winkel van Vermaat mag u uw mobiele telefoon gebruiken.

Aanvraag vaste telefoon

Informatie over de aanvraag van een vaste telefoon vindt u in de Opnamegids, die u ontvangt wanneer u in het medisch centrum wordt opgenomen. Uiteraard krijgt u ook informatie over de werking van de telefoon.

Televisie

Op een beperkt aantal kamers is een televisie beschikbaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voor het gebruik van de televisie is een hoofdtelefoon noodzakelijk. Deze kunt u van thuis meenemen maar is ook kosteloos verkrijgbaar via de verpleegkundige van de afdeling.