Nieuws

Zorgprofiel Spijkenisse MC aangepast

Om de zorgtaken op Voorne-Putten goed te kunnen uitvoeren is het nodig om een nieuw zorgprofiel in 2015 vorm te geven. Dit nieuwe profiel in grote lijnen:

Spoedpost

De spoedpost blijft 7 dagen per week van 07.00 uur tot 21.00 uur (met uitloop tot 23.00 uur) geopend. Streven is om de spoedpost optimaal te integreren met de HAP met een doelmatige inrichting van de spoedprocessen, afgestemd op het profiel van het Spijkenisse MC.

Kliniek

Opnamen voor beschouwende specialismen (algemene interne en longziekten) zijn straks niet meer mogelijk. U wordt uiteraard geïnformeerd wanneer dit ingaat.  Patiënten kunnen nog wel terecht op de snijdende kliniek voor planbare (operatieve) zorg en laagcomplexe spoedopnamen.  Deze is van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag geopend.

Polikliniek

Alle kernspecialismen blijven behouden in het Spijkenisse MC, veelal met korte toegangstijden. Voor enkele kernspecialismen zoals cardiologie, neurologie en oogheelkunde, wordt het zorgaanbod verder uitgebouwd. Enkele kleine specialismen (kindergeneeskunde, allergologie,  reumatologie) kunnen worden aangeboden als buitenpoli van een ander ziekenhuis uit de regio. Zo zal de revalidatie binnen het Spijkenisse MC aangeboden worden door het Maasstad Ziekenhuis.

Cardiologie: gestart met implantatie reveals

Vanaf heden is het in het Spijkenisse Medisch Centrum mogelijk om door onze cardiologen een looprecorder (reveal) te laten implanteren bij patiënten met onbegrepen collaps of ritmestoornissen. Deze worden in dagbehandeling worden geplaatst. Inmiddels zijn de eersten reeds geplaatst.

Inmiddels is er ook de mogelijkheid tot het maken van een CT scan van de coronairen. Patiënten hoeven daardoor voor het uitsluiten van coronairlijden niet meer naar een ander centrum voor aanvullend onderzoek. In het Spijkenisse MC kunnen alle patiënten terecht die vroeger op een Pijn Op de Borst poli gezien werden.

Een korte klinische behandeling behoort tot de mogelijkheden. De Spoedpost van het Spijkenisse Medisch Centrum beschikt over vier bewaakte cardiologie bedden.  Tussen 8:00 en 17:00 uur worden patiënten geaccepteerd. De mogelijkheid tot observatie bestaat tot 21:00 uur.