Borstcentrum ZuidHollandZuid krijgt roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg op alle vier de zorglocaties

06 juli 2016

Ook Spijkenisse Medisch Centrum neemt met trots het roze lintje voor de eerste keer in ontvangst. 

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft het ‘roze lintje’ voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan alle vier de zorglocaties van Borstcentrum ZuidHollandZuid. Het centrum is een initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum en heeft tot doel de beste borstkankerzorg te leveren in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse Eilanden.

Roze lintje betekent goede borstkankerzorg
Het roze lintje geeft aan dat de ziekenhuizen voldoen aan de basiscriteria van goede borstkankerzorg, zoals de BVN die stelt. Criteria zijn onder andere het aantal behandelde patiënten per jaar, de wachttijd en of voldoende psychosociale zorg wordt geboden. Ook worden kwaliteitseisen gesteld aan het mammateam (team met gespecialiseerde zorgprofessionals) en het multidisciplinair overleg. Bestuurders Peter Langenbach, Rob Kievit en Paul van der Velden zijn erg blij met het roze lintje: “Wij wisten al dat de medewerkers van de vier ziekenhuizen zich elke dag inzetten om patiënten de best mogelijke borstkankerzorg te bieden in de regio. Door de toekenning van het roze lintje heeft BVN bevestigd dat het borstcentrum hoogwaardige zorg levert. Daar zijn we trots op.”

Strengere kwaliteitseisen
Via de Monitor Borstkankerzorg vraagt de BVN zowel aan patiënten als zorgprofessionals, zorgverzekeraars en ziekenhuizen wat zij belangrijk vinden in de borstkankerzorg. Jaarlijks stelt de BVN – op basis van die informatie – strengere eisen aan de kwaliteit van borstkankerzorg.

Borstcentrum ZuidHollandZuid
Sinds 1 juli kunnen patiënten met (verdenking op) borstkanker worden behandeld in samenwerkingsverband Borstcentrum ZuidHollandZuid. Medisch specialisten, paramedici (zoals fysiotherapeuten en diëtisten) en verpleegkundigen werken in dit verband intensief samen. Wekelijks worden de dossiers en behandeltrajecten van patiënten beoordeeld en nieuwe ontwikkelingen en medische technologieën besproken. In de regio behandelen de vier ziekenhuizen samen het grootste aantal patiënten met borstkanker.

 

B roze lintje 2016

< Terug