Spijkenisse Medisch Centrum en CuraMare helpen Oekraïense zorgorganisaties

13 april 2022

Spijkenisse Medisch Centrum en CuraMare, de zorgorganisatie waar partnerziekenhuis Het Van Weel-Bethesda onderdeel van is, waren het erover eens; ook onze organisaties moeten en kunnen iets doen om Oekraïne te helpen. In korte tijd zijn er acties opgezet en is er veel werk verzet door medewerkers en vrijwilligers om hulpmiddelen te verzamelen. Inmiddels zijn de eerste spullen veilig aangekomen in Oekraïne. Tessa van Maanen, bestuurder van Spijkenisse Medisch Centrum: “Het is mooi om te zien hoe betrokken onze medewerkers zijn en hoe groot de bereidheid is om de mensen daar te helpen. Ook was het fijn om de krachten te kunnen bundelen met onze partner zorgorganisatie.”

Inzamelen hulpmiddelen
Voor de actie werden twee zorgorganisaties gekozen om aan te doneren. Dit zijn St. OZO en St. SOEGG. Beide organisaties bieden zorg en humanitaire hulp aan een aantal ziekenhuizen en bejaardenhuizen in Oekraïne. Bij zowel Spijkenisse Medisch Centrum als bij CuraMare waren  inzamelpunten voor medische- en chirurgische hulpmiddelen, rolstoelen, rollators, beddengoed en voedingsmiddelen. Ook de vaste leveranciers droegen een steentje bij. Inmiddels zijn alle hulpmiddelen, na een veilige rit, dankbaar in ontvangst genomen in Oekraïne.

Weekopbrengst restaurants
Verder was de totale weekopbrengst van de restaurants van beide zorgorganisaties bestemd voor noodhulp. Er waren speciale broodjes-van-de-week en medewerkers maakten en verkochten zelfgemaakte Oekraïense gerechten. Dit alles bracht ruim € 11.000 op.

Noodopvang Oekraïense vluchtelingen bij Spijkenisse Medisch Centrum
Naast het steunen van de mensen in Oekraïne helpt Spijkenisse Medisch Centrum ook bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Binnenkort worden door de gemeente Nissewaard mobiele woonunits op het parkeerterrein geplaatst. Hier kunnen 75 vluchtelingen de komende tijd verblijven. “We verwachten de eerste bewoners snel te kunnen verwelkomen. Als ziekenhuis vinden we dat we een maatschappelijke taak hebben die verder gaat dan alleen zorg verlenen. Daarom is het voor ons vanzelfsprekend om met de gemeente samen te werken om mensen die huis en haard hebben moeten verlaten een veilige woonomgeving te bieden.” licht bestuurder Tessa van Maanen toe.

< Terug