Ziekenhuischeck publiceert jaarcijfers voor patiënten

27 juli 2022

Ziekenhuischeck.nl en Revalidatiecheck.nl hebben op 5 juli 2022 de kwaliteitscijfers van 2021 gepubliceerd. Met deze cijfers kunnen patiënten zien hoe hun ziekenhuis of revalidatie-instelling scoort op veelvoorkomende behandelingen en algemene kwaliteitsthema’s. Ziekenhuizen en revalidatiecentra houden het hele jaar gegevens bij die patiënten informatie geven over de kwaliteit van zorg. Ook houden ze cijfers bij over het resultaat van een operatie of behandeling. Zijn er complicaties geweest en is de uitkomst of kwaliteit van de geleverde zorg zoals verwacht? Al deze informatie staat op Ziekenhuischeck en Revalidatiecheck.

Ook Spijkenisse Medisch Centrum heeft cijfers aangeleverd voor de Ziekenhuischeck. Zo kun je in één oogopslag zien hoe het met de zorg in ons ziekenhuis gesteld is en dit vergelijken met andere ziekenhuizen in de regio. Ga hier direct naar onze pagina op Ziekenhuischeck

Toelichtingen bij de resultaten
Bij alle resultaten staat uitgelegd wat de cijfers zeggen over de kwaliteit van zorg in het ziekenhuis of revalidatie-instelling. Ook kunnen ziekenhuizen en revalidatie-instellingen zelf een toelichting geven bij een cijfer. Waarom scoren zij lager of juist hoger dan gemiddeld? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. De toelichtingen zijn minstens zo belangrijk als de cijfers zelf. Ook is het mogelijk extra informatie te geven over de regionale samenwerkingsverbanden met andere zorginstellingen of om te verwijzen naar informatie over de behandeling op de eigen website.

< Terug