Wij zoeken een voorzitter voor onze cliëntenraad

Binnen de dynamische en complexe omgeving van Spijkenisse Medisch Centrum is de cliëntenraad de stem van onze patiënten. Zij spelen een grote rol in het meedenken over en adviseren van de raad van bestuur en het bestuur van het medisch specialistisch bedrijf over alle onderwerpen die te maken hebben met onze patiënten. Van de tevredenheid van patiënten en veilige zorg tot de bereikbaarheid van ons ziekenhuis of verbouwingsplannen. Allemaal met als doel met elkaar de zorg te verbeteren.

Voor onze cliëntenraad zoeken wij een nieuwe voorzitter. 

Als voorzitter bent u het gezicht en de woordvoerder van de cliëntenraad en u vertegenwoordigt de cliëntenraad zowel binnen het ziekenhuis maar ook daarbuiten.

Wij zoeken iemand die:

 • het belang ziet van het werk van de cliëntenraad en een bijdrage wil leveren aan de doelstellingen van Spijkenisse Medisch Centrum.
 • bekend is met de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ).
 • interesse en inzicht heeft in de ontwikkelingen in de (ziekenhuis)zorg.
 • in staat is om te gaan met verschillende belangen en die vanuit een verbindende en collegiale stijl de samenwerking met in- en externe partijen aan kan gaan en kan versterken.
 • bestuurlijke ervaring heeft, bij voorkeur in de rol van voorzitter, en met natuurlijk gezag de voorzittersfunctie kan vervullen.
 • kan reflecteren op de organisatie en haar beleid en het vermogen heeft om inzicht in hoofdlijnen en beleidslijnen van de organisatie te verwerven en deze te vertalen naar het perspectief van de patiënt.
 • een hbo/ of academisch werk- en denkniveau heeft en ervaring in de zorg.
 • analytisch en besluitvaardig is, een integere handelswijze heeft en zowel schriftelijk, mondeling als communicatief vaardig is.
 • sociaal vaardig is en actief is in relevante netwerken.
 • een balans vindt tussen het meedenken in de beleidsontwikkeling en het uitvoeren van de formele medezeggenschap.
 • in het werkgebied – Voorne Putten, Hoogvliet, Rozenburg – van Spijkenisse Medisch Centrum woont.

Hoe werkt de cliëntenraad?
De cliëntenraad vergadert meestal 8 x per jaar. De leden van de cliëntenraad nemen daarnaast deel aan verschillende commissies en werkgroepen die betrekking hebben op beleid en organisatie, kwaliteit & veiligheid, financiën, patiënttevredenheid en gastvrijheid. Deze onderwerpen komen uit  het kader van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ).

Interesse?
Heeft u zin om de ontwikkelingen van het ziekenhuis van dichtbij te volgen en wilt u hier invloed op uitoefenen. Draagt u graag uw steentje bij aan het verbeteren van de zorg en het verstevigen van de positie van onze patiënten? Dan nodigen we u van harte uit om te solliciteren via clientenraad@spijkenissemc.nl.

U wordt benoemd voor een periode van vier jaar, waarna verlenging met vier jaar mogelijk is. De functie is vrijwillig. U ontvangt een onkostenvergoeding voor de werkzaamheden. Gemiddeld is er sprake van een tijdsinvestering van een dagdeel per week.

Heeft u vragen?
Bij vragen over deze functie kunt u contact opnemen met mevr. A. van der Wel, plaatsvervangend voorzitter cliëntenraad. Zij is bereikbaar via clientenraad@spijkenissemc.nl.