Terug naar overzicht

Opening MRI en mammografie

Na flink wat verbouwingen en noodoplossingen, zijn dinsdag 11 februari de nieuwe MRI-scanner en mammografie officieel geopend voor gebruik. Deze technische hoogstandjes zijn een aanwinst voor Spijkenisse Medisch Centrum.

Met de nieuwe mammograaf kan nu in Spijkenisse Medisch Centrum, naast de reguliere borstfoto’s, ook de zogenaamde 3D tomosynthese uitgevoerd worden. Er worden dunnere opnamen van de borst gemaakt om zo een bepaald gebied nauwkeuriger te onderzoeken. Met deze nieuwe techniek kan borstkanker of andere afwijkingen in de borst in een vroeger stadium ontdekt worden. De ‘curved paddle’ -licht gebogen platen waar de borst tussen gezet wordt- zorgt ervoor dat het onderzoek minder belastend is.

De MRI-scanner is het meest geavanceerde type MRI. Met de aanschaf van deze MRI-scanner is Spijkenisse Medisch Centrum voorzien van de laatste MRI-technieken. Met deze MRI scanner kunnen de kleinste afwijkingen op een juiste manier beoordeeld worden en wordt de patiëntenzorg naar een hoger niveau gebracht.

Paul van der Velden, bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum: “De aanschaf van deze nieuwe apparaten is een goede investering. De vraag of door een onderzoek een aandoening uitgesloten of aangetoond wordt, is immers sterk afhankelijk van de kwaliteit van de apparatuur die gebruikt wordt. Spijkenisse Medisch Centrum haalt voor MRI- en mammografieonderzoek de allernieuwste technologie in huis”.  

Terug naar nieuwsoverzicht