Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL)

De Maag-, Darm- en Leverziekten artsen van het Spijkenisse Medisch Centrum zijn gespecialiseerd in diagnostiek naar aandoeningen van de slokdarm, maag, darmen, lever, galblaas en alvleesklier. Ook voor poliklinische behandelingen van deze aandoeningen kunt bij hen terecht.

Polikliniek MDL

Onze polikliniek MDL kunt u vinden op de begane grond, routenummer 30. Hier bevinden zich ook de polikliniek interne geneeskunde en oncologie.

Na een verwijzing van de huisarts kunt u voor een afspraak  bellen met 0181 – 65 83 50. Vergeet u niet om de verwijsbrief bij het eerste bezoek mee te brengen.

Endoscopieafdeling

De endoscopie-afdeling kunt u vinden op de 1e verdieping, routenummer 109.

Indien u een verwijzing heeft gekregen voor een onderzoek zonder roesje, zoals een gastroscopie of sigmoidscopie, dan kunt u direct een afspraak maken via de endoscopieafdeling, telefoonnummer 0181 – 65 83 53.

Voor een colonoscopie en andere onderzoeken met een roesje dient u tevens eerst een afspraak te maken op de polikliniek voor een screening.

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft nog geen certificaat aangevraagd om darmonderzoeken in het kader van het bevolkingsonderzoek te mogen uitvoeren. Er is dan ook geen contract tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraars voor een vergoeding voor deze zorg. In de omgeving van het Spijkenisse Medisch Centrum worden deze colonoscopieën wel gedaan in het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Vlietland Ziekenhuis. Op basis van beschikbaarheid in de regio bepaalt het RIVM waar uw colonoscopie en het voorafgaande intakegesprek worden gepland (Informatiesite RIVM).

Spreekuren

Dinsdagmiddag:  Dokter Vermeulen en  Dokter Ganesh (endoscopisch).

Onderzoek

Maandagmiddag: Dokter Ganesh.

Donderdag (hele dag): Dokter Vermeulen.

Vrijdagochtend: Dokter Kubben.

Specialisten

F.H. de Bruijne

K.W. Florijn

Algemene interne geneeskunde en diagnostische endoscopieën (gastro- en colonoscopie).

S. Ganesh

Houdt poliklinisch spreekuur en voert gedurende 1 dagdeel per week  endoscopieën uit.

F.J.G.M. Kubben

Voert 1 dagdeel per week endoscopieën uit.

H. Vermeulen

Houdt poliklinisch spreekuur en voert 2 dagdelen per week endoscopieën uit.

Wachttijden

 • Polikliniek

  Wachttijd

  • Gastro-enterologie 1 week
 • Diagnostiek

  Wachttijd

  • Colonoscopie 2 weken
  • Gastroscopie 2 weken