Orthopedie en traumatologie

De orthopedisch chirurgen behandelen problemen rondom gewrichten. Denk hierbij aan de knie, heup, schouder, pols, elleboog en de rug. Naast de gewrichten zelf, richten de orthopeden zich ook op aanhechtingen aan het gewricht, zoals banden, spieren en pezen. Ook kunt u bij de orthopeden terecht met uw vragen over osteoporose (botontkalking). Knie- en heupoperaties zijn de grote trots van het Spijkenisse Medisch Centrum. Volgens dokter Lampe is het infectiepercentage van deze operaties lager dan landelijk gemiddeld.

Korte wachttijden en snelle diagnostiek

Als uw huisarts u doorverwijst naar de polikliniek Orthopedie dan kunt u altijd binnen 1 week terecht en als het noodzakelijk is sneller. Bijzonder snelle service leveren wij bij het vermoeden op een meniscusletsel. Mocht bij het eerste bezoek verdenking op een dergelijk letsel bestaan, dan is binnen een week een MRI scan gedaan. De uitslag hiervan krijgt u direct na de scan. U heeft slechts twee polikliniekbezoeken nodig om samen met uw orthopeed tot een definitieve diagnose en behandelplan te komen. Ook aan het nazorgtraject stelt het Spijkenisse Medisch Centrum de hoogste eisen. Na een nieuwe heup- of knieoperatie gaat u gemiddeld na 2 a 3 dagen naar huis. Door een strak logistiek schema en een goede samenwerking met onder andere de transferverpleegkundige, omliggende revalidatie instellingen (zoals de Vier Ambachten en Breede Vliet), de geriater en revalidatiearts, kunnen we een kwalitatief hoogstaande revalidatie bewerkstelligen.

Regionale samenwerking

Mocht een bepaalde orthopedische behandeling niet geleverd kunnen worden in het Spijkenisse Medisch Centrum, dan zullen onze orthopeden zorgen dat die elders in de regio plaatsvindt. Dat kan door de goede samenwerkingsverbanden die bestaan met de omliggende ziekenhuizen.

Specialisten

 • J. van de Breevaart Bravenboer

  J. van de Breevaart Bravenboer

  Algemene orthopedie (bijv. heup- en knievervangende ingrepen) en enkel/voetklachten.

 • dr. H.I.H. Lampe

  H.I.H. Lampe

  Algemene orthopedie (bijv. heup- en knievervangende ingrepen), (post)traumatische problematiek en kinderorthopedie.

 • E.M. Nelissen

  E.M. Nelissen

  Algemene orthopedie (bijv. heup- en knievervangende ingrepen) en schouder/polsklachten.

Wachttijden

 • Polikliniek

  Wachttijd

  • Orthopedie 1 week
 • Behandeling

  Wachttijd

  • Kijkoperatie knie (orthopedie) 7* weken
  • Meniscus en/of kniebanden (orthopedie) 7* weken
  • Totale heupoperatie (orthopedie) 6* weken
  • Totale knieoperatie (orthopedie) 6* weken