Terug naar overzicht

Vernieuwde afdeling Oncologie in Spijkenisse Medisch Centrum geopend

Dinsdagmiddag 7 januari 2020 is de vernieuwde afdeling Oncologie in Spijkenisse Medisch Centrum  geopend. De afdeling is verhuisd naar een nieuwe afdeling. Na een speech van Paul van der Velden werd door middel van confetti kanonnen de afdeling Oncologie officieel geopend.

Nieuwe afdeling ingericht
Spijkenisse Medisch Centrum is een nieuw type ziekenhuis dat andere speerpunten heeft dan het traditionele ziekenhuis. Het accent in de hulpverlening ligt niet bij acute levensbedreigende aandoeningen omdat deze zorg in de visie van Spijkenisse Medisch Centrum beter geconcentreerd kan worden in een beperkt aantal ziekenhuizen. Spijkenisse Medisch  Centrum  concentreert zich meer op chronische zorg voor kwetsbare patiëntengroepen, naast acute en electieve zorg. Om deze reden zijn onder het dak van Spijkenisse Medisch Centrum  onder andere een Buurtzorgpension en een nierdialyseafdeling gehuisvest. Bij chronische zorg voor kwetsbare groepen hoort ook de zorg voor patiënten met kanker. Deze patiënten zijn niet altijd in goede conditie en moeten vaak het ziekenhuis bezoeken, bijvoorbeeld voor chemotherapiekuren. 

Spijkenisse Medisch Centrum vindt het belangrijk dat voor deze groep de allerbeste kwaliteit van zorg geleverd wordt zodat frequent reizen naar ziekenhuizen op afstand zoveel mogelijk beperkt wordt. De medische zorg is van topkwaliteit en wordt geleverd door de gezamenlijke oncologen verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Voor deze kwetsbare patiëntengroep is daarom een geheel nieuwe afdeling ingericht.

Trots
De afdeling Oncologie is in het nieuw gestoken. Zo is er voor de patiënten een sfeervolle omgeving gecreëerd. De afdeling is in zachte tinten geschilderd. Er is een speciale vloer gebruikt en de ontvangstbalie is van mooi hout gemaakt. Het geheel geeft de afdeling een huiselijke en sfeervolle look waar we trots op zijn, aldus Paul van der Velden , bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum.

Terug naar nieuwsoverzicht