Voorbereiding op uw afspraak in coronatijd

Wat kunt u verwachten als u het Spijkenisse Medisch Centrum bezoekt?

 

Wij nemen maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Wij beschermen onze patiënten, bezoekers en eigen medewerkers waar nodig en mogelijk is. Omdat het ziekenhuis per maandag 11 mei ook de niet-spoed zorg hervat, zijn de maatregelen in het ziekenhuis aangepast naar de nieuwe situatie en conform de richtlijnen van het RIVM. Wat dit precies betekent voor uw bezoek aan het ziekenhuis, leest u hier. Of bekijk de video van arts-microbioloog Marjolein Damen. 

Voorafgaand aan uw afspraak:

  • Afspraakbevestiging: U wordt op de hoogte gesteld van uw afspraak. Per post ontvangt u hiervan een bevestiging, met daarbij een extra informatieblad over de maatregelen die Spijkenisse Medisch Centrum neemt. In dit informatieblad staat aangegeven dat u bij klachten, die wijzen op het mogelijk dragen van het coronavirus, contact moet opnemen met het ziekenhuis. In het belang van uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers vragen wij u dit informatieblad goed te lezen en bij klachten tijdig contact op te nemen.
    Begeleiding: Patiënten worden verzocht zoveel mogelijk alleen te komen. Mocht dit niet lukken, dan mag u maximaal één begeleider meenemen naar uw afspraak. Deze begeleider mag ook geen verschijnselen hebben van het coronavirus.

Uw bezoek aan het ziekenhuis:

  • Triage bij binnenkomst: Vanaf maandag 11 mei 2020 start Spijkenisse Medisch Centrum met triage bij de ingang van het ziekenhuis. ‘Triage’ is het stellen van een aantal vragen, om te beoordelen of u als patiënt of bezoeker verschijnselen heeft die in het klachtenbeeld van het coronavirus passen. Heeft u deze niet, dan kunt u uw bezoek aan het ziekenhuis voortzetten. Heeft u deze wel, dan is het aan de behandeld arts om te beoordelen of uw afspraak door gaat of niet.
  • Desinfectie van handen: Het is verplicht om uw handen te desinfecteren wanneer u het ziekenhuis binnen komt.
  • 1,5 meter afstand: U ontvangt bij binnenkomst een kaartje met daarop een looproute, die u kunt hanteren in het ziekenhuis. Dit is noodzakelijk om onnodige drukte in de gangen te vermijden. Daarnaast vragen wij u om 1,5 meter afstand tot anderen te houden.
  • Mondkapjes medewerkers: Sommige medewerkers dragen een mondkapje. We willen benadrukken dat deze medewerkers niet ziek zijn. Zij dragen alléén een mondkapje indien er sprake is van intensief contact en/of bij risicovolle handelingen. Dit geldt dus niet bij alle behandelingen en onderzoeken. Medewerkers die verschijnselen van het coronavirus hebben, verblijven thuis tot deze klachtenvrij zijn (volgens de richtlijnen van het RIVM). 

De maatregelen zijn samengevat op onderstaande poster. Ter herinnering hangt deze ook op verschillende plekken in het ziekenhuis.
Spijkenisse Medisch Centrum hanteert de maatregelen die het RIVM adviseert en beschermt met bovenstaande maatregelen patiënten, bezoekers en medewerkers. We vragen daarom om uw begrip en medewerking. Heeft u vragen over uw bezoek, neem dan contact met ons op.