Terug naar overzicht

Aanbevelingen commissie Danner voor groot deel al toegepast

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft kennis genomen van de resultaten uit het onderzoek van commissie Danner. Sinds het verscherpte toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) tussen november 2012 en mei 2013, zijn in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis tal van verbeteringen door gevoerd. Het huidige Spijkenisse Medisch Centrum borduurt daarop voort en werkt permanent aan verbetering.
Zo worden de aanbevelingen van Danner, die voor een groot deel reeds zijn toegepast, daar waar nog nodig meegenomen. Het onderzoek van Danner heeft betrekking op een situatie uit het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in de periode januari 2010- november 2012, waardoor het Spijkenisse Medisch Centrum hier formeel geen rol in heeft.

Waarborging kwaliteit van zorg

Het Spijkenisse Medisch Centrum waarborgt de kwaliteit van zorg door onder andere interne audits te organiseren, steekproeven naar de kwaliteit van de dossiervorming te houden en de veiligheidscommissie te laten monitoren als het gaat om het beleid van het levenseinde.  Met deze verbeteringen worden de aanbevelingen van Danner al voor een groot deel toegepast in het Spijkenisse Medisch Centrum.
 

Terug naar nieuwsoverzicht