Behandelpoli

Bij de behandelpoli kunt u terecht voor kleine ingrepen en endoscopieën. Meestal kunt u kort na de behandeling weer naar huis. Soms vindt de ingreep in dagbehandeling plaats. Dit betekent dat u kort in het ziekenhuis wordt opgenomen maar dezelfde dag weer (onder begeleiding) naar huis kunt.

Kleine ingrepen op de behandelpoli

Op verwijzing van uw huisarts kunt u terecht voor kleine chirurgische ingrepen en kleine gynaecologische ingrepen zoals:

  • een ingegroeide teennagel,
  • een verstopte talgklier,
  • vetbultjes
  • sterilisatie bij de man
  • plaatsen van een spiraaltje

U kunt voor dergelijke ingrepen rechtstreeks een afspraak maken bij de medewerkers van de behandelpolikliniek. Zij zijn op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 0181 65 83 35. Bij twijfel wordt u eerst doorgestuurd voor een afspraak bij de specialist. Voor wat grotere verrichtingen wordt u via uw huisarts eerst doorgestuurd naar de betreffende specialist. De specialist bespreekt met u de mogelijkheden voor een behandeling en regelt de afspraak hiervoor.

Endoscopie

Een endoscopie is een inwendig onderzoek van de luchtwegen, maag, slokdarm of dikke darm. Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een dunne flexibele slang, voorzien van een lampje en kleine camera.

Voor onderzoeken van de maag en slokdarm (= gastroscopie) en het laatste deel van de dikke darm en endeldarm (= sigmoïdoscopie) kunt u op verwijzing van uw huisarts zelf een afspraak maken bij de medewerkers van de behandelpoli. Zij zijn op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0181 65 83 53.

Voor onderzoek van de luchtwegen (= bronchoscopie) en de gehele darm (= coloscopie) dient u na verwijzing door uw huisarts eerst een afspraak te maken bij de betreffende specialist voordat de behandeling plaats kan vinden.