Reumatologie

Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen dat vooral de gewrichten en spieren aantast. Het verloop van het ziektebeeld is afhankelijk van de vorm van reuma en de activiteit van het ziekteproces. Reumatologen hebben eveneens expertise in ziekten van inwendige organen zoals longen, lever en hart. Hierdoor is een reumatoloog bij uitstek toegerust voor het behandelen van ziekten waarbij én inwendige organen én het bewegingsapparaat zijn aangedaan. In tegenstelling tot de orthopedisch chirurg, voert de reumatoloog geen operaties uit.

In ons ziekenhuis is de polikliniek Reumatologie onderdeel van het Maasstad Ziekenhuis.  De spreekuren in het SMC zijn op dinsdag en donderdag. In het SMC worden patiënten niet alleen getrieerd maar ook behandeld en begeleid, net zoals dat gebeurt op de polikliniek van het Maasstadziekenhuis.

Huisartsen kunnen dus ook naar het SMC verwijzen en de reumatologen zijn bereikbaar voor spoedoverleg van maandag t/m vrijdag, via het huisartsen spoedoverlegnummer reumatologie Maasstadziekenhuis.

  • op vrijdagen is de poli Reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis, in geval van spoed of klachten, te bereiken op 010- 291 22 05