Terug naar overzicht

Aanhoudende positieve resultaten voor Spijkenisse Medisch Centrum

Aanhoudende positieve resultaten voor Spijkenisse Medisch Centrum

Het Jaarverslag 2016 van het Spijkenisse Medisch Centrum spreekt boekdelen. Het ziekenhuis sluit het kalenderjaar met positieve resultaten af. Het bestuur werkt vol vertrouwen verder aan een duurzame toekomst voor het regioziekenhuis.

Doelen ruimschoots behaald

Peter Langenbach, bestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum: “We zijn meer dan trots dat we onze doelen voor het ziekenhuis in 2016 ruimschoots hebben behaald, zowel financieel als zorginhoudelijk. We hebben geen rode, maar zwarte cijfers kunnen schrijven en hebben in meerdere opzichten groei gerealiseerd. Er is een winst van ruim 7 miljoen euro geboekt en het eigen vermogen is gestegen van min 7 miljoen euro naar iets boven 0. We bieden steeds meer zorg aan in het Spijkenisse Medisch Centrum, de plannen voor het geïntegreerde zorgconcept – een zorgcentrum – op de locatie van het ziekenhuis vorderen en de patiënten zijn erg tevreden met de geleverde zorg.” Medebestuurder Paul van der Velden vult aan: “Het aantal uitgevoerde behandelingen is gestegen en daarmee het aantal patiënten en medewerkers. We bieden inmiddels ook plastische chirurgie, flebologie (spataderbehandelingen) en neurochirurgie aan. Dat het ziekenhuis aan vertrouwen terugwint, horen we van patiënten en zien we bevestigd in de prachtige  patiënttevredenheidscores, met cijfers tussen de 8.2 en 8.5, en de hoge waardering op Zorgkaart Nederland met een 8.7. Dit doet onze medewerkers uiteraard ontzettend goed en geeft iedereen een enorme ‘boost’ zelfvertrouwen.”

Raad van Bestuur Spijkenisse Medisch Centrum
P.M. Langenbach RC (links) en dr. P.C. van der Velden (rechts)

Vertrouwen in duurzame toekomst
Uit de eerste cijfers van 2017 blijkt dat de positieve trend zich voortzet. Peter Langenbach: “We werken toe naar een zelfstandig financierbaar ziekenhuis. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Dat we in relatief korte tijd zo spectaculair veel hebben bereikt, hebben we vooral te danken aan onze bevlogen en betrokken medewerkers. Ik heb veel bewondering voor hun toewijding en passie om de beste zorg te bieden aan de ‘buurt’. Je voelt hun betrokkenheid als je in het ziekenhuis bent. Dat maakt me een trotse bestuurder.” Paul van der Velden: “Ik sluit me daar volledig bij aan. We zijn erg tevreden met de ontwikkelingen die het ziekenhuis doormaakt, met het aantal patiënten dat blijft stijgen en de hoogwaardige zorg die we als ziekenhuis leveren. In het Spijkenisse Medisch Centrum wordt uitsluitend zorg geleverd die voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. We kijken daarnaast kritisch naar de efficiëntie van de zorg, patiëntveiligheid, het verkorten van wachttijden, het vergroten van onze kennis en mogelijkheden tot samenwerking om de zorgverlening op een nog hoger niveau te krijgen.”

Regioziekenhuis
Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft de functie van een regioziekenhuis en biedt in dat kader inwoners van Nissewaard hoogwaardige, medisch specialistische basiszorg dicht bij huis. Indien nodig kan snel meer complexe of extra zorg worden ingezet door de nauwe samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Terug naar nieuwsoverzicht