Terug naar overzicht

Bevallen in de regio Voorne-Putten

Per 4 november 2013 kunt u voor uw bevalling in de regio Voorne-Putten terecht in het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis of het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. In het nieuwe Spijkenisse Medisch Centrum zijn per 4 november geen bevallingen meer mogelijk.
Als u een medische indicatie heeft, kunt u voor zwangerschapscontroles gewoon terecht in het Spijkenisse Medisch Centrum, waar tweedelijns verloskundigen en gynaecologen voor u klaarstaan. Voor zwangerschapscontroles zonder medische indicatie kunt u bij uw eerstelijns verloskundige terecht.

Acute zorg

In het Spijkenisse Medisch Centrum kunnen patiënten op afspraak terecht voor onderzoek, controles en kleine ingrepen. Veel spoedgevallen, zoals een bevalling, vallen onder acute, niet-planbare zorg. Die zorg kan het Spijkenisse Medisch Centrum niet leveren. Meer specialistische zorg verlenen de samenwerkende ziekenhuizen uit de regio: het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda.Ziekenhuis. Daar bent u in goede handen voor uw bevalling. Om de kwaliteit van zorg te waarborgen, wordt zorg dichtbij geleverd als het kan en verder weg als het moet.

Meer informatie

Samen met uw verloskundige maakt u een persoonlijk bevallingsplan. Als u in een ziekenhuis wilt of moet bevallen, kiest u samen met haar een ziekenhuis in de regio die het beste bij u past. Voor meer informatie over de veranderingen per 4 november kunt u terecht bij uw verloskundige.

Informatiebijeenkomsten

WiIt u meer informatie over bevallen in een van de partnerziekenhuizen van het Spijkenisse Medisch Centrum, dan bent u van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten.

  • Ikazia Ziekenhuis, Rotterdam: 26 november of inloopavonden op: 12 november en 10 december.
  • Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam: 21 november
  • Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Dirksland: 11 december

Ook op de websites van de drie ziekenhuizen kunt u informatie vinden over bevallen: www.ikazia.nl, www.maasstadziekenhuis.nl en www.vanweelbethesda.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht