Terug naar overzicht

Live meekijken op de OK in Spijkenisse Medisch Centrum

Maandag 3 april organiseerde het Spijkenisse Medisch Centrum een live surgery tijdens het symposium ‘de Knie’. Bijna 100 huisartsen en fysiotherapeuten konden via een live verbinding meekijken en meeluisteren met twee knieoperaties.

Via de verbinding was er live contact met de orthopedisch chirurg in de operatiekamer. Tegelijkertijd gaf een tweede orthopedisch chirurg in de zaal nadere toelichting aan de aanwezigen en beantwoordde vragen. Daarnaast leerden aanwezigen meer over de aandoeningen in kwestie en de zorgpaden binnen het Spijkenisse Medisch Centrum. Aansluitend vertelde H.L. Boudesteijn (fysiotherapeut Made 2 Move) over het revalidatieproces na een operatie aan de knie.

De reacties achteraf waren positief: “Een bijzondere en interessante avond die duidelijk laat zien wat de patiënt te wachten staat,” aldus een van de aanwezigen. Ook de orthopedisch chirurgen kijken terug op een succesvolle avond: “Dit is de eerste keer dat we een live surgery in Spijkenisse Medisch Centrum organiseren. Het is een bijzondere vorm van nascholing die een mooie indruk achterlaat van ons vakgebied en de mogelijkheden binnen ons ziekenhuis,” vertelt H.I.H. Lampe. “Het geeft verwijzers een duidelijk beeld van wat hun patiënt te wachten staat. Dit zorgt er onder andere voor dat zij hun patiënten nog beter voor kunnen lichten,” vult E.M. Nelissen aan.

De patiënten die tijdens deze avond geopereerd zijn, zijn vooraf geïnformeerd en hebben toestemming verleend.

Terug naar nieuwsoverzicht