Terug naar overzicht

Patiënten geven Spijkenisse MC een 8,2

Patiënten van het Spijkenisse Medisch Centrum waarderen het medisch centrum in 2013 met een 8,2. Het gemiddelde cijfer dat patiënten aan hun ziekenhuis in Nederland geven is een 7,4. Dat blijkt uit patiëntoordelen die de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) verzamelt.

Martin Verveer: "Trots op medewerkers"
Martin Verveer:
“Trots op medewerkers”

Met een 8,2 scoort het Spijkenisse Medische Centrum in 2013 bijna een heel punt hoger dan het landelijk gemiddelde. De circa tweeduizend patiënten die hun oordeel over het medisch centrum gaven, zeggen onder meer zeer tevreden over de gastvrijheid te zijn en benadrukken zich welkom te voelen.
Bestuurder Martin Verveer: “We zijn heel trots dat patiënten onze dienstverlening zo hoog waarderen. Het is een prachtig compliment aan onze medewerkers, want het is geen geheim dat 2013 moeilijk was. Halverwege het jaar ging het Ruwaard van Putten Ziekenhuis failliet en het Spijkenisse Medisch Centrum van start.    Ik vind het daarom extra bewonderenswaardig dat de aandacht van medewerkers voor patiënten zo groot is geweest.”
Het tevredenheidsonderzoek heeft ook enkele verbeterpunten aan het licht gebracht. Zo worden ontslagen patiënten nu na enkele dagen nagebeld, omdat niet zelden ná het ontslaggesprek juist nog vragen rijzen. Daarnaast wordt patiënten met meer dan twee bezoekers sneller verzocht hun gasten in de familiekamer, de coffeecorner of de tuin te ontvangen. Zo wordt de rust voor andere patiënten op de kamer gewaarborgd.

Terug naar nieuwsoverzicht