Terug naar overzicht

Ruwaard van Putten vanaf heden: Spijkenisse Medisch Centrum

Op maandag 24 juni is het Ruwaard van Putten Ziekenhuis failliet verklaard. Daarna hebben het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis besloten om het Ruwaard van Putten Ziekenhuis over te nemen onder de voorlopige nieuwe naam: Spijkenisse Medisch Centrum.
Spijkenisse Medisch Centrum
De drie ziekenhuizen hebben een duurzaam zorgprofiel geformuleerd, waarbij sprake is van een maandag t/m vrijdag ziekenhuis met als uitgangspunten:
Goede zorg; dichtbij als het kan, verder weg als het moet.

  1. Meer samenwerking tussen de ziekenhuizen ten Zuiden van de Maas. Deze ziekenhuizen zien elkaar als partner in een netwerk van medisch specialistische zorg.
  2. Een intensieve samenwerking met de eerste lijn zoals huisartsen en verloskundigen, met respect voor elkaars deskundigheid.

De verandering richting het nieuwe ziekenhuis zal geleidelijk in fases worden uitgevoerd. De drie ziekenhuizen werken de komende tijd dit vervolgtraject verder uit. Naar verwachting is dit traject tussen de 4-6 weken afgerond.
Geplande afspraken
Er wordt door de drie ziekenhuizen benadrukt dat er voor de huidige patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis op dit moment zo min mogelijk verandert. Alle geplande afspraken met de patiënten gaan zonder tegenbericht gewoon door.
Wij zullen uiteraard over veranderingen communiceren. Op welke termijn er mogelijk iets gaat veranderen, is op dit moment nog niet aan te geven. Houdt u onze website goed in de gaten. Daarnaast communiceren wij ook via de regionale media, waaronder RTV Rijnmond en de huis-aan-huisbladen.
Vragen?
Heeft u vragen over de overname? Dan kunt u bellen met: 0181-658645.
 
 

Terug naar nieuwsoverzicht