Terug naar overzicht

SMC wint voor tweede keer op een rij award ‘Schoonste handen’

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft afgelopen week tijdens het symposium ‘Leren wat er goed gaat’ een award gewonnen voor de “Schoonste handen”. Dit voor de tweede keer op een rij! Ook in 2014 heeft het SMC deze prijs gewonnen. Het symposium is in het kader van het Project Handen uit de Mouwen georganiseerd, onder leiding van het veiligheidsnetwerk van stichting Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ). Het Spijkenisse Medisch Centrum scoort het hoogst binnen de SRZ als het gaat om het naleven van de voorschriften omtrent handhygiëne.

De meting

Observatoren hebben in oktober metingen uitgevoerd in de instellingen. Aan de hand van deze meting kunnen de zorginstellingen zien waar het al goed gaat en waar ruimte is voor verbetering.

De award is een mooie beloning voor het harde werken, echter blijven kwaliteit en veiligheid van de zorg hoog in het vaandel staan.

Handen uit de Mouwen

Het Project Handen uit de Mouwen is in 2014 onder leiding van het veiligheidsnetwerk van SRZ van start gegaan. Doel van dit project is om de naleving van de regels voor handhygiëne en dienstkleding door zorgprofessionals binnen de deelnemende instellingen in de komende twee jaar structureel en significant te verbeteren.

Stichting SRZ

In deze stichting werken samen: Erasmus Universitair MC, Sint Franciscus Gasthuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Havenziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum, Oogziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland), Vlietland Ziekenhuis en Rijndam Revalidatie. De deelnemende partijen binnen het SRZ zijn de enigen die zulke zogenoemde compliance metingen doen voor handhygiëne. De award is met trots in het bijzijn van vele medewerkers uit de regio ziekenhuizen door het Spijkenisse Medisch Centrum ontvangen.

Terug naar nieuwsoverzicht