Dermatologie

De dermatologen zijn gespecialiseerd in aandoeningen van de huid, de nagels en het haar, samen ‘huidziekten’ genoemd. Er bestaan vele huidziekten. De meest voorkomende en bekende huidziekten zijn: eczeem, psoriasis, huidkanker, geslachtsziekten en acné.

 

Specialisten

L.K. Engels

Aandachtsgebieden algemene dermatologie,  dermatochirurgie, flebologie (spataderen),  oncologie, cosmetische dermatologie.

J.G. Lier

Aandachtsgebieden algemene dermatologie, psoriasis, eczeem, dermato-oncologie, allergologie en hidradenitis.

A. Verzijl

Aandachtsgebieden vulva spreekuur, flebologie, oncologie en algemene dermatologie.

Speciale spreekuren

De dermatologie biedt diverse speciale spreekuren. Vanaf 7 november 2019 start een gezamenlijk KNO/Derma spreekuur voor hoofd- en halsproblematiek.

 1. Vulvaspreekuur

  Het vulvaspreekuur is een samenwerking tussen dermatologie en gynaecologie. De vulva is het gebied van de schaamlippen en de huid tussen vagina-opening en anus. Bij de huidproblemen in dit gebied is de kennis van een gynaecoloog en een dermatoloog nodig. Vrouwen met klachten die moeilijk te behandelen zijn, worden doorverwezen naar dit gezamenlijke spreekuur. Het gaat dan om huidziekten zoals Lichen of een voorstadium van kanker, of soms ook onbegrepen klachten van pijn en jeuk. 

 2. Benenspreekuur

  Dit spreekuur is speciaal voor mensen met een ulcus cruris (‘open been’), wondroos, trombosebeen en dikke benen door vocht. U wordt eerst gezien door een dermatoloog. Daarna blijft u onder controle van de wondconsulent. Zij heeft nauw contact over de verdere behandeling met de dermatoloog. De behandeling bestaat in de meeste gevallen uit zwachteltherapie. De zwachteltherapie heeft het beste effect wanneer de patiënt mobiel is. Lopen is dan ook belangrijk tijdens deze behandeling. Wanneer de benen slank zijn, worden elastische kousen aangemeten. Wonden worden met speciale wondverbanden of zalven bedekt. Bij dit spreekuur kunt u terecht na doorverwijzing van uw specialist.

Wachttijden

 • Polikliniek

  Wachttijd

  • Dermatologie 23 dagen
 • Behandeling

  Wachttijd

  • Spataderen (dermatologie) 72 dagen