Longgeneeskunde

De longartsen zijn specialist op het gebied van de aandoeningen van het ademhalingssysteem. Denk daarbij aan astma, COPD en longkanker. De longarts behandelt ook slaap- en snurkproblementuberculose, aandoeningen van het borstvlies en zeldzamere ziekten.

Specialisten

 • R.J. Rhodius

  Algemene longziekten en longoncologie.

 • M. van der Schoot

  Algemene longgeneeskunde en slaapgeneeskundige (somnoloog).

Speciale spreekuren

De longgeneeskunde biedt diverse speciale spreekuren.

 1. Longverpleegkundig spreekuur

  Twee maal per week kunt u terecht bij de longverpleegkundige voor uw longaandoening. Hier krijgt u uitleg over uw medicatie, instructies voor het gebruik van inhalatiehulpmiddelen en controle op uw inhalatietechniek.

 2. Stoppen met roken

  De methode-Stivoro kan u helpen om te stoppen met roken. De longarts  en longverpleegkundige Kelly van den Berg begeleiden u intensief tijdens dit traject, dat ongeveer een half jaar duurt.  Belt u voor een afspraak 0181 – 65 83 44.

 3. COPD-carrousel

  Bij COPD is sprake van een chronische longaandoening zoals chronische bronchitis, longemfyseem en astma. Na verwijzing door uw huisarts wordt u op één dagdeel ingepland voor verschillende onderzoeken en consulten in ons ziekenhuis: bloedafname, een longfoto, een longfunctietest, een elektrocardiogram (hartfilmpje), een consult bij de diëtiste en de fysiotherapeut. Aan het eind van de dag neemt de longarts het plan van aanpak met u door.

Wachttijden

 • Polikliniek

  Wachttijd

  • Longgeneeskunde 3 weken