Longgeneeskunde

De longartsen zijn specialist op het gebied van de aandoeningen van het ademhalingssysteem. Denk daarbij aan astma, COPD en longkanker. De longarts behandelt ook slaap- en snurkproblementuberculose, aandoeningen van het borstvlies en zeldzamere ziekten.

Specialisten

geen profiel foto

D.G. van Leeuwen

R.J. Rhodius

Algemene longziekten en longoncologie.

M. van der Schoot

Algemene longgeneeskunde en slaapgeneeskundige (somnoloog).

Speciale spreekuren

De longgeneeskunde biedt diverse speciale spreekuren.

 1. Longverpleegkundig spreekuur

  Twee maal per week kunt u terecht bij de longverpleegkundige voor uw longaandoening. Hier krijgt u uitleg over uw medicatie, instructies voor het gebruik van inhalatiehulpmiddelen en controle op uw inhalatietechniek.

 2. Stoppen met roken

  De methode-Stivoro kan u helpen om te stoppen met roken. De longarts  en longverpleegkundige Kelly van den Berg begeleiden u intensief tijdens dit traject, dat ongeveer een half jaar duurt.  Belt u voor een afspraak 0181 – 65 83 44.

 3. COPD-carrousel

  Bij COPD is sprake van een chronische longaandoening zoals chronische bronchitis, longemfyseem en astma. Na verwijzing door uw huisarts wordt u op één dagdeel ingepland voor verschillende onderzoeken en consulten in ons ziekenhuis: bloedafname, een longfoto, een longfunctietest, een elektrocardiogram (hartfilmpje), een consult bij de diëtiste en de fysiotherapeut. Aan het eind van de dag neemt de longarts het plan van aanpak met u door.

Wachttijden

 • Polikliniek

  Wachttijd

  • Longgeneeskunde 2 weken