Terug naar overzicht

Spijkenisse MC vangt groot deel slachtoffers op

Vrijdagavond 16 mei werd het Rivièrabad in Spijkenisse ontruimd na problemen met de chloorinstallatie. Van de slachtoffers zijn er 25 slachtoffers naar de Spoedpost van het Spijkenisse Medisch Centrum gebracht. Hier werden zij opgevangen en zijn hun klachten beoordeeld en eventueel behandeld. In totaal werden 51 bezoekers naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. Ook diverse ziekenhuizen in de regio hadden zich gereed gemaakt voor de opvang van slachtoffers.
“Binnen no time lagen meerdere patiënten op de Spoedpost”, vertelt S. Duran – medisch manager IC & Intensivist in het Spijkenisse MC. “Het reeds aanwezige team werd net zo snel opgeschaald”, vervolgt Duran. “Na de eerste triage door twee specialisten, heeft er direct telefonische consultatie met de dienstdoende kinderarts plaatsgevonden en later ook met kinderintensivist van het Sophia Kinderziekenhuis. Na binnenkomst van de opgeroepen dienstdoende specialisten, zijn alle slachtoffers nog eens per bed beoordeeld en behandeld. Slachtoffers die toch opgenomen moesten worden, zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht.”

Goed gewerkt

Volgens bestuurder Martin Verveer heeft het concept ‘zorg dichtbij als het kan, verder weg als het moet’ prima gewerkt voor verreweg de meeste patiënten. “Het team heeft in het Spijkenisse MC goed werk geleverd. Een groot deel van de slachtoffers kon in het Spijkenisse MC prima worden opgevangen en behandeld. Slachtoffers die meer complexe zorg nodig hadden zijn uiteindelijk overgebracht naar een ander ziekenhuis.” In totaal konden 16 patiënten na behandeling in het Spijkenisse Medisch Centrum naar huis. De overige 9 patiënten hebben een plekje in één van de ziekenhuizen in de regio gekregen.

Paraat

De spoedpost van het Spijkenisse MC is normaal gesproken 7 dagen per week tot 21.00 uur geopend. Echter, in gevallen waarbij veel slachtoffers betrokken zijn, staat er altijd een medisch team paraat om, indien mogelijk, de nodige zorg te verlenen.

Terug naar nieuwsoverzicht