Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum behaalt kwaliteitscertificaat voor Dialysecentrum

Op woensdag 8 juni 2016 vond een kwaliteitsonderzoek – audit – plaats op de dialyseafdeling van het Spijkenisse Medisch Centrum. Tijdens de audit werd door certificeringsorganisatie Lloyd’s beoordeeld of de dialyseafdeling voldoet aan de – door HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) – gestelde kwaliteitseisen voor dialysezorg.

Hoge kwaliteit dialysezorg
Het Dialysecentrum in Spijkenisse voldeed ruimschoots aan alle eisen en behaalde daarmee het HKZ-certificaat. Het certificaat bevestigt dat het ziekenhuis alle patiënten met nierfalen op Voorne-Putten kwalitatief hoogstaande dialysezorg biedt. De Dialysecentra van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid en Cape Helius in Hellevoetsluis hadden het kwaliteitscertificaat al. De drie centra werken nauw met elkaar samen.

Foto: dialyseafdeling in het Spijkenisse Medisch Centrum
Foto: Dialyseafdeling in het Spijkenisse Medisch Centrum

Trots op medewerkers
Het Spijkenisse Medisch Centrum is trots op haar medewerkers. Mede dankzij de inzet van de internist-nefrologen, dialyseverpleegkundigen en andere betrokken medewerkers werd de audit succesvol doorstaan.

Zorg dichtbij huis
Nierpatiënten kunnen drie dagen per week terecht op de hoogwaardige dialyseafdeling van het Spijkenisse Medisch Centrum; op maandag, woensdag en vrijdag. Daarnaast heeft het ziekenhuis een spreekuur voor patiënten met nieraandoeningen. De ‘Coöperatie Zorg op Zuid’, waar het Spijkenisse Medisch Centrum deel van uitmaakt, wil zorg dichtbij huis leveren als dat kan en verder weg als het moet. Voor complexe zorg of een ziekenhuisopname worden dialysepatiënten overgeplaatst naar het Maasstad Ziekenhuis.

Terug naar nieuwsoverzicht