Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum biedt merendeel medewerkers vast contract

Zorgprofiel en bekwaamheid personeel criteria voor arbeidscontracten

Het zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum krijgt steeds meer vorm en de organisatie wordt daarop afgestemd. Het medisch centrum heeft in dit stadium besloten circa 70% van de tijdelijke arbeidscontracten om te zetten in vaste contracten. De verdere uitwerking van het zorgprofiel bepaalt later dit jaar de verdere benodigde arbeidsplaatsen.
De huidige arbeidscontracten zijn beoordeeld op twee vragen. Past deze functie ook in de toekomst binnen het nieuwe zorgprofiel? En is dit de medewerker die deze functie goed en volledig kan vervullen?

Eerste vaste contracten Spijkenisse Medisch Centrum

De betreffende functies van de medewerkers die een vast contract aangeboden krijgen, passen in de toekomst binnen het zorgprofiel en de huidige medewerkers kunnen hun functie goed en volledig vervullen. Hiermee heeft een groot deel van de medewerkers zekerheid gekregen over hun arbeidscontract. Bij de beoordeling is kwaliteit van zorg het uitgangspunt; dat kan bereikt worden met de inzet van gekwalificeerd personeel.

Verdere uitwerking profiel bepaalt verdere benodigde arbeidsplaatsen

Aangezien het zorgprofiel nog niet volledig rond is, is op dit moment nog niet bekend hoe de precieze samenwerking met de drie partnerziekenhuizen, het Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, eruit gaat zien. Medisch specialistische basiszorg wordt geboden in Spijkenisse en meer complexe zorg in Rotterdam en Dirksland. Op basis van een definitieve invulling kan het medisch centrum bepalen welke medewerkers daarvoor nodig zijn.
Het medisch centrum zal samen met de partnerziekenhuizen de mogelijkheden bekijken om in een later stadium eventueel boventallige medewerkers over te plaatsen naar één van de drie ziekenhuizen. De medewerkers die op dit moment geen vast contract aangeboden krijgen hebben nu nog een tijdelijk contract.

Terug naar nieuwsoverzicht