Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum neemt Qualicor kwaliteitslabel in ontvangst

Met trots kunnen wij vertellen dat Spijkenisse Medisch Centrum met vlag en wimpel is geslaagd voor het externe kwaliteitsonderzoek van Qualicor Europe. Het behalen van een Qualicor-accreditatie is het belangrijkste kwaliteitslabel voor een ziekenhuis.

Elke dag staan er bij Spijkenisse Medisch Centrum deskundige artsen en medewerkers klaar om onze patiënten op een goede en veilige manier zorg te geven. Wij laten periodiek controleren of de zorg die wij leveren aan alle kwaliteitseisen voldoet en vragen naar aanbevelingen om de zorg continu te kunnen verbeteren. Op 21, 22 en 23 maart vond er daarom een kwaliteitsonderzoek plaats door Qualicor Europe, een externe en onafhankelijke organisatie. Drie auditoren bezochten drie dagen ons ziekenhuis en spraken met medewerkers, artsen en patiënten over onze zorg.

Het positieve oordeel van Qualicor Europe betekent dat onze patiënten in een ziekenhuis komen waar kwaliteit gewaarborgd is en waar iedere dag hard gewerkt wordt om de zorg nóg beter te maken.

Bestuurder Tessa van Maanen spreekt haar trots uit “Wij willen altijd het beste voor de patiënt en hoge kwaliteit van zorg is daar onlosmakelijk mee verbonden. Patiënten moeten van binnenkomst tot ontslag of tot het einde van hun behandeling het vertrouwen hebben dat zij bij ons in goede handen zijn. En dat de zorg die wij bieden op een veilige en goede manier gegeven wordt, hebben wij tijdens het kwaliteitsonderzoek laten zien. Ons motto tijdens de voorbereidingen voor de audit was: we gaan met elkaar laten zien hoe goed we al zijn in de zorg die we leveren én hoe we de zorg in Spijkenisse Medisch Centrum samen steeds beter maken. Samen leren van wat er al goed gaat en verbeteren waar dat kan. Alle collega’s hebben laten zien hoe zij werken en hoe zorgprocessen georganiseerd zijn. Ik ben er ontzettend trots op dat ook door Qualicor – als externe en onafhankelijke organisatie – bevestigd is dat de zorg die wij leveren écht goed is.”

We kregen onder andere een groot compliment voor hoe we het allemaal organiseren met elkaar en hoe trots we op onze organisatie zijn. Daarnaast werd de manier waarop we de persoonsgerichte zorg vormgeven genoemd. Wat ook opviel was de bevlogenheid en betrokkenheid van onze medewerkers en artsen.

In 2019 behaalde Spijkenisse Medisch Centrum het NIAZ (NIAZ heet tegenwoordig Qualicor Europe) accreditatiebewijs. Met dit overbruggingsonderzoek is onze accreditatie verlengd en zijn we ingestroomd in het nieuwe systeem van Qualicor Europe. Vanaf nu zullen zij elke 20 maanden in ons ziekenhuis een deel van de kwaliteitsvereisten toetsen.

Op de foto: Tessa van Maanen, bestuurder van Spijkenisse Medisch Centrum, nam – samen met de Cliëntenraad, Zorg Advies Raad, Ondernemingsraad, Kwaliteit & Veiligheid én nog veel meer trotse collega’s – het kwaliteitslabel in ontvangst uit handen van de CEO van Qualicor, Ellen Joan van Vliet.

Terug naar nieuwsoverzicht