Spoedpoli

Openingstijden Spoedpoli

Voor acute gezondheidsproblemen heeft het Spijkenisse Medisch Centrum een spoedpoli. Via een doorverwijzing van de huisarts of via de ambulance kunt u daar op alle dagen van de week, dus ook in het weekend, van 7.00 tot 21.00 uur op de spoedpost terecht.

Wat te doen bij spoed?

> Bij ernstig letsel of levensbedreigende situatie of ziekte: bel 112
> Bij spoed doordeweeks: bel uw eigen huisarts
> Bij spoed buiten kantooruren: bel de huisartsenpost op 0181 – 62 70 55 

Bereikbaarheid

De Spoedpoli vindt u aan de achterkant van het medisch centrum. U komt hier via de avondingang / ingang Spoedpoli of hoofdingang (route 48). De huisartsenpost is ook aan de achterzijde van het medisch centrum gevestigd (volg bord: Spoeddienst Huisartsen).

Aankomst

Neem uw zorgverzekeringskaart, uw identiteitsbewijs en medicijnen of medicijnenpaspoort mee. Na inschrijving kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. De ernst van de situatie bepaalt uw wachttijd: acute patiënten krijgen altijd voorrang. De volgorde van binnenkomst is daarom niet altijd de volgorde van behandeling.

Niet eten en drinken

Voor een aantal onderzoeken of behandelingen moet u nuchter blijven. Tijdens het wachten kunt u daarom beter niets eten en drinken. Overleg hierover eerst met een van de verpleegkundigen.

Onderzoek en behandeling

Kort na aankomst wordt u geïnformeerd over de gang van zaken. De arts beoordeelt de noodzaak van een spoedbehandeling. Het kan zijn dat de arts u adviseert om naar uw huisarts te gaan, als blijkt dat een spoedbehandeling niet noodzakelijk is. Zie ook de informatie over directe betaling.

Naar huis

Als u naar huis gaat, kan het zijn dat u een afspraak krijgt voor controle op de polikliniek. Wij sturen uw huisarts een elektronische brief met alle gegevens over uw bezoek aan de Spoedpoli.

Ziekenhuisopname

Het kan zijn dat het noodzakelijk is u in het Spijkenisse Medisch Centrum op te nemen. Bij acute, complexe zorg wordt u naar Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, of het Ikazia Ziekenhuis of het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

MRSA-bacterie

Bent u in de afgelopen 6 maanden opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis? Hebt u spoedeisende hulp ontvangen in het buitenland? Woont of werkt u op een boerderij of met levende varkens of vleeskalveren? Meld dit dan bij de verpleegkundige.

Patiëntenfolders

Lees voor meer informatie de patiëntenfolders (onder Algemeen).

 

Klik hier voor meer informatie over kinderen op de Spoedpoli.

Klik hier voor meer informatie over direct betalen op de Spoedpoli.