Terug naar overzicht

Volwaardige borstkankerzorg in Spijkenisse MC

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft vanaf heden haar borstkankerzorg uitgebreid door nu ook systeem- en chemotherapie aan te bieden. Met deze stap bieden wij volwaardige borstkankerzorg: van het eerste onderzoek tot aan de behandeling en de laatste controle. Zo hoeven patiënten gedurende de emotionele achtbaan niet meer te reizen naar een ander ziekenhuis voor therapie, maar krijgen ze alle nodige zorg onder één dak en dichtbij huis.
Als u net heeft gehoord dat u (mogelijk) borstkanker heeft, heeft dat impact op u en op uw omgeving. Er speelt immers angst, onzekerheid en veel verdriet. Het Spijkenisse Medisch Centrum hecht veel waarde aan kwalitatief hoogwaardige zorg, maar ook aan een prettige bejegening, persoonlijke zorg en de juiste service aan haar patiënten en hun naasten. Met onder andere mammacareverpleegkundigen in huis, biedt het medisch centrum bijvoorbeeld een steun en toeverlaat tijdens de behandelperiode.

oncologisch chirurg René den Toom:  “Patiënten krijgen alle nodige zorg onder één dak en dichtbij huis”
oncologisch chirurg René den Toom:
“Patiënten krijgen alle nodige zorg onder één dak en dichtbij huis”

 Onder één dak

“Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft vanaf het begin hoogwaardige borstkankerzorg aangeboden, echter was deze niet volledig”, vertelt oncologisch chirurg René Den Toom. “Patiënten moesten voor bijvoorbeeld chemotherapie naar een van de andere ziekenhuizen in de regio. Dit is nu verleden tijd. Patiënten krijgen alle nodige zorg onder één dak en dichtbij huis”.
Het Spijkenisse Medisch Centrum vindt het erg belangrijk om patiënten met borstkanker snel te behandelen. Na verwijzing van de huisarts of specialist, kunnen patiënten daarom al binnen enkele dagen op de mammapoli terecht.

 Stap voor stap

Tevens breidt Spijkenisse Medisch Centrum stap voor stap de diverse behandelingen van de overige soorten kanker uit. “We zijn een geweldig project gestart door de oncologische zorg opnieuw vorm te geven in het Spijkenisse Medisch Centrum vanuit een regionaal oncologische visie,” vertelt internist-oncoloog Aad de Vos. Het nieuwe project vormt het middelpunt van oncologische samenwerking volgens een eenduidig regiobreed protocol. “De formatie van oncologieverpleegkundigen is op orde gebracht. Daarnaast wordt de oncologisch specialistische expertise in Spijkenisse vorm gegeven samen met de samenwerkende ziekenhuizen: Het Van Weel Bethesda, Ikazia en Maasstad Ziekenhuis. En nu deze zaken goed geregeld zijn, kunnen we hier weer chemotherapie en andere systeemtherapieën geven en daarmee volledige zorg aanbieden,” aldus De Vos.

Terug naar nieuwsoverzicht