Terug naar overzicht

Zorg Spijkenisse Medisch Centrum goed volgens Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft goed gescoord op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’ die vorige week uitkwam. Op verreweg de meeste gebieden scoort het ziekenhuis drie van de – maximaal te behalen – vier punten (bolletjes). De uitslag bevestigt dat het ziekenhuis haar aandacht op de juiste zaken richt. Onder andere de prestaties op het gebied van patiëntgerichtheid en medische zorg zijn beoordeeld.

elsevier-eindoordeel
Afbeelding: deel van het scorerapport van het Spijkenisse Medisch Centrum


Positief resultaat

Bestuurder Paul van der Velden: “Ons doel is onze patiënten te omringen met kwalitatieve zorg. De scores van het Elsevier onderzoek bevestigen dat we hier op de juiste manier mee bezig zijn. Het ziekenhuis biedt – dicht bij huis – uitstekende medisch specialistische basiszorg voor de inwoners van Nissewaard. Voor complexere zorg werken we nauw samen met het Maasstad Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, zodat snel de nodige extra zorg geboden kan worden.”

Bestuurder Peter Langenbach: “Onze medisch specialisten en medewerkers zijn vaardig, enthousiast en goed opgeleid. Ze bieden zorg in een veilige en gastvrije omgeving. Dat zie je terug in de uitslag van het onderzoek van Elsevier en daar ben ik trots op. Mede door de kleinschaligheid en het belang van het ziekenhuis voor de bewoners in het verzorgingsgebied, maken wij echt een verschil voor onze patiënten. We werken daarnaast hard aan een financieel duurzame toekomst voor het ziekenhuis. Ook over de ontwikkelingen op dat gebied ben ik positief.”

Over Elsevier onderzoek
Voor het Elsevier onderzoek zijn openbare, feitelijke gegevens gebruikt die de ziekenhuizen verplicht aanleveren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, aangevuld met zogeheten ‘volumenormen’ voor operaties. Dat zijn minimumnormen die wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten aanhouden voor het aantal operaties dat een ziekenhuis moet verrichten. In totaal zijn 89 algemene ziekenhuizen onder de loep genomen. Het onderzoeksrapport van het Spijkenisse Medisch Centrum is na te lezen via: http://onderzoek.elsevier.nl/onderzoek/beste-ziekenhuizen-2016/31/spijkenisse-medisch-centrum/74.

Terug naar nieuwsoverzicht