Terug naar overzicht

Aangepaste dienstverlening donderdag 5 en vrijdag 6 oktober

Op vrijdag 6 oktober stappen wij over op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Om deze overstap goed te laten verlopen, is onze dienstverlening op 5 en 6 oktober als volgt:

  • De poliklinieken zijn gesloten van donderdag 5 oktober tot vrijdag 6 oktober 13.00 uur.
  • De afdeling Radiologie is gesloten van woensdag 4 t/m vrijdag 6 oktober voor niet spoedeisende onderzoeken. 
  • De poliklinieken zijn telefonisch niet bereikbaar.
  • De afdeling Bloedafname is geopend.
  •  Acute zorgverlening op de Spoedpost is beschikbaar tussen 7.00 – 21.00 uur. Alle spoedverwijzingen verlopen via de huisarts.

U kunt in de periode vrijdag 6 oktober t/m 20 oktober te maken krijgen met langere wachttijden op de polikliniek en aan de telefoon. Wij vragen daarvoor uw begrip en danken u voor uw geduld.

Vier ziekenhuizen stappen tegelijk over op één systeem Om patiënten nog beter van dienst te zijn, stappen de vier ziekenhuizen van de Coöperatie Zorg op Zuid (Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum) op 6 oktober gezamenlijk over op hetzelfde EPD. Met dit technologisch hoogwaardige systeem zijn we klaar voor de toekomst. Een unieke gebeurtenis, want het is de eerste keer in Nederland dat vier ziekenhuizen met één systeem gaan samenwerken.

Waarom een gezamenlijk EPD? Het komt steeds vaker voor dat patiënten voor complexe aandoeningen worden behandeld in meer dan één ziekenhuis binnen de Coöperatie Zorg op Zuid. Met toestemming van de patiënt kunnen de zorgverleners uit de vier ziekenhuizen met behulp van het gezamenlijke EPD over dezelfde informatie beschikken. Dit draagt bij aan de kwaliteit van zorg én patiëntveiligheid. Het EPD biedt straks ook mogelijkheden voor samenwerking met huisartsen, apotheken en laboratoria.

Wilt u meer weten? Lees dan hier de Veelgestelde vragen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht