Terug naar overzicht

Bezoek ons op de open dag van zaterdag 15 maart

Op zaterdag 15 maart kunnen belangstellenden op nader kennismaken met hun nieuwe ziekenhuis op Voorne-Putten: het Spijkenisse Medisch Centrum. Burgemeester Salet van Spijkenisse en ziekenhuisbestuurder Martin Verveer openen om 10.00 uur de dag. Parkeren kan gratis op het ziekenhuisterrein.

Foto Harald op OK
De open dag is onderdeel van de landelijke Week van de Zorg en Welzijn. Artsen en verpleegkundigen van het Spijkenisse Medisch Centrum tonen bezoekers met een boordevol programma hun wereld.
Tot de activiteiten behoren een rondleiding op de operatiekamer, waarbij bezoekers zelf kunnen oefenen met het aan het infuus leggen van een pop. De vakgroep Geriatrie laat bezoekers in een speciaal pak aan den lijve ervaren hoe een ouder lichaam ziet, hoort en beweegt, tegen welke problemen ouderen aanlopen en hoe zij kunnen worden geholpen.
Longartsen doen longkrachtmetingen en tonen het voordeel van gezonde longen. Fysiotherapeuten laten zien hoe revalidatie in zijn werk gaat en bieden fitheidstests; en radiologen en internisten leggen uit hoe een CT-scan, een mammagrafie en een scopie werkt. Oog- en kno-artsen verrichten gehoor en zichtmetingen; dermatologen informeren bezoekers over huidbescherming en de farmacoloog legt uit hoe de afstemming tussen de locale en de ziekenhuisapotheek verloopt.
Zwangere vrouwen kunnen op de open dag hun buik laten beschilderen. Kinderen kunnen onder andere met hun knuffel naar de poppendokter of een gipsarmpje beschilderen. En wie altijd heeft willen weten of er geen arts in hem of haar verloren is gegaan, kan een selfie in dokterskleding maken. Nieuwe bestuurder Martin Verveer is daarnaast aanwezig voor een ieder die hem vragen over het nieuwe ziekenhuis wil stellen.
Wat er allemaal gebeurt als zich in de regio een ramp voordoet, kan worden gezien in de rampentent die op het ziekenhuisterrein zal staan. Daar is eveneens een brandweerauto te bezichtigen. Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft openbaar vervoer en gratis parkeergelegenheid voor de deur.
 

Terug naar nieuwsoverzicht