Terug naar overzicht

UPDATE SITUATIE CORONA

ACTUELE SITUATIE 16 maart 11.45 uur

ONGEWIJZIGD: Er is op dit moment één patiënt getest en deze is niet besmet

ONGEWIJZIGD: Zeven medewerkers zijn tot nu toe getest, waarvan er bij 1 het coronavirus is vastgesteld. De medewerker verblijft in thuisisolatie.

Spijkenisse Medisch Centrum kan patiënten met een (mogelijke) corona-infectie niet opnemen en verplegen. Patiënten die tijdens een bezoek aan de spoedpolikliniek verdacht worden van corona, worden direct op een daarvoor ingerichte isolatiekamer geplaatst en volgens de landelijke protocollen en richtlijnen getest op het virus. Als blijkt dat de patiënt opgenomen moet worden, gebeurt dat in een van de andere ziekenhuizen in de regio.

De zorg in het ziekenhuis en uw afspraken gaan gewoon door. Dagelijks wordt gekeken of hier iets in gewijzigd moet worden. Betrokken patiënten worden uiteraard geïnformeerd.

 

UPDATE 15 maart

Vanaf het moment dat het coronavirus Nederland naderde, is Spijkenisse Medisch Centrum gestart met voorbereidingen om een eventuele coronabesmetting op haar locatie op adequate wijze op te vangen.

Spijkenisse Medisch Centrum kan patiënten met een (mogelijke) corona-infectie niet opnemen en verplegen. Patiënten die tijdens een bezoek aan de spoedpolikliniek verdacht worden van corona, worden direct op een daarvoor ingerichte isolatiekamer geplaatst en volgens de landelijke protocollen en richtlijnen getest op het virus. Als blijkt dat de patiënt opgenomen moet worden, gebeurt dat in een van de andere ziekenhuizen in de regio. In Spijkenisse Medisch Centrum zijn op dit moment GEEN positief geteste patiënten.

In het Spijkenisse Medisch Centrum werd eerder 1 medewerker positief getest op het coronavirus. De medewerker heeft geen contact gehad met patiënten en is direct thuis in isolatie gegaan. Betrokken collega’s zijn op de hoogte gebracht. Spijkenisse Medisch Centrum volgt daarbij de richtlijnen van GGD en RIVM. Er zijn op dit moment geen nieuwe actuele besmettingen.

De zorg in het ziekenhuis en uw afspraken gaan gewoon door. Dagelijks wordt gekeken of hier iets in gewijzigd moet worden. Betrokken patiënten  worden uiteraard geïnformeerd.

Beperkt op bezoek in Spijkenisse Medisch Centrum
Spijkenisse Medisch Centrum wil verspreiding van het coronavirus tegen gaan en patiënten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen. De komende tijd mogen patiënten die de polikliniek bezoeken, slechts één begeleider meenemen. Patiënten die opgenomen zijn kunnen maximaal twee bezoekers ontvangen.

Kan ik Spijkenisse Medisch Centrum veilig bezoeken?
Als u geen symptomen / klachten vertoont die kunnen duiden op het coronavirus, dan kunt u op bezoek in het ziekenhuis en kunnen uw afspraken gewoon doorgaan. Houd u daarbij wel rekening met bovengenoemde richtlijnen voor bezoekers en begeleiding.

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

• Schud geen handen
• Was uw handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie
Als u meer wilt lezen over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl. Op deze website vindt u alle actuele informatie omtrent het virus, zoals de lijst met risicogebieden.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht