Terug naar overzicht

Drie sterren voor het Spijkenisse Medisch Centrum

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft maar liefst drie sterren voor gastvrije zorg gekregen. Het ziekenhuis, wat deze maand één jaar bestaat, wordt onder andere geprezen om de professionele facilitaire dienst en betrokken medewerkers. Zo waren de externe auditoren erg te spreken over de bejegening en klantvriendelijkheid van de medewerkers, maar ook over het ruime assortiment van het broodbuffetwagen en de maaltijden. Tevens waren er complimenten voor de ontspannen sfeer in het Spijkenisse Medisch Centrum en de verbondenheid met de regio.
Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector, zo ook in het Spijkenisse Medisch Centrum. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Volgens de auditoren is in het Spijkenisse Medisch Centrum ruime keuze uit samengestelde menu’s. Zo behoort ook een maaltijdsalade tot de mogelijkheden, evenals halal en vegetarisch. Verder worden warme maaltijden op de juiste temperatuur geserveerd.

Overige bevindingen

Ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, net als de dienstverlening. De gastvrouw komt bezoekers en patiënten in de centrale hal tegemoet, dit wordt als prettig ervaren. En de geur van koffie en lekkere warme broodjes geeft men een welkom gevoel. Daarnaast hebben patiënten in de frequent genomen enquêtes laten zien dat ze het Spijkenisse Medisch Centrum een warm hart toedragen. Het Spijkenisse Medisch Centrum is uiteraard erg trots op dit resultaat.

Sterrengids Gastvrijheidszorg

Zorgorganisaties die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze sterren toebedeeld. De resultaten van de audits zijn gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg en worden gepubliceerd op de website www.zorgmetsterren.nl. Iedereen die gastvrijheid een belangrijk keuzecriterium vindt, kan de website raadplegen en zich een oordeel vormen over de deelnemende ziekenhuizen. Ruim 230 zorgaanbieders deden dit jaar mee.

Terug naar nieuwsoverzicht