Terug naar overzicht

Duizenden bezoekers tijdens open dag

Ruim 2700 belangstellenden hebben op zaterdag 15 maart de open dag van het Spijkenisse Medisch Centrum bezocht om kennis te maken met het uitgebreide zorgaanbod van het nieuwe ziekenhuis. Burgemeester Mirjam Salet van Spijkenisse loofde bij de opening van de dag de samenwerking van het Spijkenisse Medisch Centrum met andere zorgaanbieders op het eiland. “Alleen door samen te werken kunnen we bewoners goede zorg blijven bieden.”

Bestuurder Martin Verveer, wethouder Van der Schaaf, anesthesioloog Manav Mehra en burgemeester Salet in de operatiekamer van het Spijkenisse Medisch Centrum
Bestuurder Martin Verveer, wethouder Van der Schaaf, anesthesioloog Manav Mehra en burgemeester Salet in de operatiekamer van het Spijkenisse MC

In haar toespraak loofde burgemeester Salet het Spijkenisse Medisch Centrum voor de wijze waarop het onder meer met patiënten en huisartsen samenwerkt om zorg te bieden die op het eiland nodig is. “Alleen door samen te werken kunnen we bewoners goede zorg blijven bieden. Hoe dichterbij de zorg, hoe fijner dat voor hen is.”
Dermatologie met dokter VerzijlHet vertrouwen dat de burgemeester uitsprak werd onderstreept door uitspraken van bezoekers. “Ik vind het geweldig dat er zoveel mensen op deze open dag afkomen. Het ziekenhuis is in een dip geweest en ik denk dat we nu weer de goede kant uit gaan. Ik vind het een geweldig goed ziekenhuis”, vertelt een bezoeker op RTV Rijnmond. “Ik ervaar precies hetzelfde”, vult een andere bezoeker aan. “Ik heb twee maal een pittige operatie gehad, maar het is fantastisch geweest. De verzorging was goed en de artsen zijn heel kundig. We zijn zo blij dat er nu weer een nieuw ziekenhuis terug is. Ik hoop dat het jaren zo blijft.”
LMP140315079De open dag van het Spijkenisse Medisch Centrum is mogelijk geworden door de inzet van tweehonderd medewerkers. Zij boden belangstellenden activiteiten zoals een rondleiding op de operatiekamer, het aan den lijve ervaren van ouderdomsklachten, gezondheidsmetingen, een poppendokter en buikbeschilderen voor zwangeren. Bij aankomst werden bezoekers getrakteerd op koffie en op muffins die door leerlingen van het Penta college De Oude Maas in Spijkenisse waren gemaakt.
 

Klik hier om het radioverslag van RTV Rijnmond te beluisteren.

Terug naar nieuwsoverzicht