Terug naar overzicht

Effectieve zorg tijdens corona uitbraak door samenwerking Spijkenisse Medisch Centrum, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis

Spijkenisse Medisch Centrum werkt nauw samen met Maasstad Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis om de corona uitbraak in de regio zo effectief mogelijk aan te pakken.

Ondersteuning Intensive Care
Momenteel staat er veel druk op de Intensive Care (IC) zorg in de regio. Daarom heeft Spijkenisse Medisch Centrum besloten om gediplomeerde collega’s uit te lenen aan de IC-afdelingen in de ziekenhuizen in Dirksland en Rotterdam. De IC-afdelingen van beide ziekenhuizen worden zo tijdelijk versterkt met de noodzakelijke mankracht. Op korte termijn is dit de meest effectieve oplossing om IC-zorg van de drie ziekenhuizen voor de hele regio op te schalen.

Spijkenisse Medisch Centrum past afspraken voor geplande zorg waar mogelijk aan
Dit betekent dat een aantal onderdelen van de zorgverlening in Spijkenisse Medisch Centrum tijdelijk wordt afgeschaald. Elke dag zal opnieuw worden gekeken naar de meest efficiënte inzet van medewerkers op de verschillende locaties. Zoals in alle Nederlandse ziekenhuizen worden afspraken en ingrepen, waar geen sprake is van spoed, omgezet in telefonische consulten of uitgesteld. Het wijzigen van een afspraak gebeurt uiteraard alleen als dat medisch verantwoord is. Patiënten worden hierover tijdig geïnformeerd. De behandelend arts beoordeelt of de afspraak op de polikliniek noodzakelijk is. Noodzakelijke afspraken zijn bijvoorbeeld spoedzorg, behandelingen van patiënten met kanker of patiënten waarbij een verdenking is van kanker of een andere levensbedreigende ziekte. De Spoedpoli blijft open.

Regionale samenwerking van levensbelang
Door deze intensieve samenwerking van ziekenhuizen zijn we in staat om de optimale inzet van zorg en medewerkers te garanderen. Regionaal gaan we met alle zorgorganisaties de uitdaging aan om de zorg tijdens de coronacrisis zo goed mogelijk te organiseren voor de inwoners van Voorne-Putten en de omliggende regio.

Terug naar nieuwsoverzicht