Terug naar overzicht

Fondsenwervingsactie levert ruim € 25.000 op voor Prinses Maxima Centrum

Plastisch chirurgen Jean-Bart Jaquet en Sjoerd Paulusma opereerden op 12 januari een hele dag om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum. Samen met hun team stelden ze deze dag hun tijd, kennis en kunde beschikbaar om door het uitvoeren van plastisch chirurgische ingrepen geld in te zamelen voor het goede doel. Spijkenisse Medisch Centrum stelde één van de vijf operatiekamers en de operatiemiddelen beschikbaar. Alle opbrengsten van deze dag – totaal €25.400 – zijn voor het Prinses Maxima Centrum. Dit ziekenhuis in Utrecht richt zich op zorg voor kinderen met kanker en is voor haar zorg en onderzoek deels afhankelijk van giften.

Dr. Jaquet: “Ik ben in 2023 gestart met een actie op het actieplatform van het Prinses Maxima Centrum met als doel om 1.000 euro op te halen. Inmiddels tikt de teller flink door, zeker met een actie als deze. Dat stimuleert alleen maar om hiermee door te gaan, dus waarschijnlijk plannen we dit jaar nog een tweede operatiedag. Het Prinses Maxima Centrum is namelijk enorm belangrijk in de zorg voor kinderen met kanker en is deels afhankelijk van giften. “
Bestuurder Tessa van Maanen van Spijkenisse Medisch Centrum voegt daar aan toe: “Wij steunen deze actie door één van onze operatiekamers – mét alle benodigde ondersteuning van personeel en materiaal- beschikbaar stellen. Mooi dat we op deze manier bij kunnen dragen aan de zorg voor kinderen met kanker.”

Over het prinses Maxima Centrum
Ieder jaar krijgen ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. De missie van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht is ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het Prinses Máxima Centrum is voor haar zorg en onderzoek deels afhankelijk van giften.

Over Spijkenisse Medisch Centrum
Voor de inwoners van de regio Nissewaard en Voorne-Putten is Spijkenisse Medisch Centrum het ziekenhuis waar ze snel terecht kunnen voor zorg van hoge kwaliteit. Om de juiste zorg op de juiste plek te bieden, werkt het ziekenhuis nauw samen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De zorg in het ziekenhuis wordt door patiënten gewaardeerd met een 9.2!

Terug naar nieuwsoverzicht