Terug naar overzicht

GGZ Delfland vestigt in SMC

Vandaag sloten we met GGZ Delfland een huurovereenkomst, waarmee we de goede samenwerking letterlijk en figuurlijk onderschrijven. GGZ Delfland, zal na de zomer van 2021 haar werkzaamheden verrichten vanuit het SMC.

GGZ Delfland en Spijkenisse Medisch Centrum zijn verheugd de samenwerking te versterken. GGZ Delfland huurt vanaf juli 2021 maar liefst 1700 m2 in het ziekenhuis. Paul van der Velden, bestuurder SMC: “Deze verhuizing geeft een goede impuls aan de kwaliteit van de zorg die we als collectief leveren. Meer dan eens komen lichamelijke klachten door een onderliggende psychische oorzaak en psychische klachten door een lichamelijke oorzaak. Doorverwijzen van en naar GGZ Delfland gaat met deze samenwerking nóg sneller en efficiënter.”

“Wij zijn heel blij dat we op deze manier in samenwerking met SMC de geestelijke gezondheidszorg geïntegreerd kunnen aanbieden. We hopen dat we hiermee eventuele drempels voor cliënten of huisartsen verlagen en de lijnen korter kunnen maken. Onze Fit op weg poli, waar we naast psychische problemen ook kijken naar problemen op andere levensgebieden die bijdragen aan klachten, kan door deze verhuizing verder uitgebreid worden” aldus Iris Bandhoe, bestuurder GGZ Delfland.

De komende periode zal er binnen de ruimte een verbouwing plaatsvinden, voordat medewerkers van GGZ Delfland zullen starten vanuit SMC. Tot aan de verhuizing kunnen bestaande en nieuwe cliënten terecht op de locatie aan de P.J. Bliekstraat in Spijkenisse of op een van de andere locaties van GGZ Delfland.

 

Terug naar nieuwsoverzicht