Informatiebijeenkomsten

Spijkenisse Medisch Centrum organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten. Hieronder leest u welke informatiebijeenkomsten op dit moment gepland zijn. Voor sommige informatiebijeenkomsten moet u zich vooraf aanmelden voordat u kunt deelnemen. Bij andere informatiebijeenkomsten kunt u zonder afspraak binnen lopen. Per informatiebijeenkomst staat vermeld wanneer en waar de bijeenkomst is en of vooraf aanmelden gewenst is.

Informatiebijeenkomst heup-, knie- en lage rugklachten (VOL)

Datum
29 mei

Tijd
19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15)

Locatie
Personeelsrestaurant

Aanmelden
Deze informatiebijeenkomst is vol. U kunt helaas niet meer aanmelden.

Informatie
Heeft u (artrose) klachten aan uw heup of knie? Of kampt u met lage rugklachten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandag 29 mei in Spijkenisse Medisch Centrum. De bijeenkomst is van 19.30 uur tot 21.30 uur. De toegang is gratis. Tijdens de informatieavond vertellen de orthopeden H.I.H. Lampe en E.M. Nelissen over de diagnose van botslijtage (artrose) van heup en knie en wat de mogelijke behandelingen zijn. Ook het plaatsen van een gewrichtsprothese komt ruim aan bod.

Verder is er deze avond aandacht voor lage rugklachten. Veel mensen hebben last van lage rugpijn, die uit kan stralen naar de bil of het been. Lang staan of zitten maar ook bewegen kan flink pijn doen. In veruit de meeste gevallen is er geen sprake van een ziekte of blijvende schade maar rugpijn is wel vervelend en kan veel invloed hebben op het dagelijks leven. Omdat een deel van de klachten ook vanuit de zenuwen kan komen, werken de orthopeden bij behandeling van deze klachten veel samen met de neurologen. Neuroloog S.C. Li zal tijdens deze avond verder ingaan op de neurologische oorzaken van rugpijn.

Uiteraard is er tijdens de informatieavond ruime gelegenheid om vragen te stellen. 
   
Programma
19.15 – 19.30 inloop met koffie en thee
19.30 start programma:            

  • introductie (H.I.H. Lampe, orthopeed)
  • rugklachten bij de neuroloog (S.C. Li, neuroloog)
  • rugklachten bij de orthopeed (H.I.H. Lampe, orthopeed)
  • heup- en knieprothesiologie (E.M. Nelissen, orthopeed)

 

Voorbereidingsspreekuur voor kinderen

Tijdinformatiebijeenkomst
Op afspraak

Locatie
Kinderdagbehandeling

Informatie
Het voorbereidingsspreekuur is een individuele voorbereiding voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Dit spreekuur wordt verzorgd door de pedagogisch medewerker van de Kinderdagbehandeling. Het voorbereidingsspreekuur duurt 20-30 minuten, afhankelijk van de leeftijd van het kind.  Voor kinderen jonger dan 4 jaar is een voorbereidingskoffer te leen met daarin verschillende materialen om het kind spelenderwijs in zijn eigen vertrouwde omgeving voor te bereiden. Lees meer in de folder Het voorbereidingsspreekuur.

 

Inloop BorstkankerVereniging Nederland

Data
18 mei, 15 juni, 20 juli, 17 augustus, 21 september, 19 oktober, 16 november en 21 december

Tijd
10.00 – 16.00 uur
Let op!
Op 19 oktober is de inloop verlengd in verband met de borstkankermaand. U kunt terecht van 10.00 – 20.00 uur.

Locatie
Centrale hal

Informatie
BorstkankerVereniging Nederland is aanwezig om informatie te geven over borstkanker. Ook kunt u bij hen terecht met vragen over borstkanker of voor een gesprek. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.  

 

Psoriasis Vereniging Nederland

Data
16 mei en 10 oktober

Tijd
13.00 – 15.00 uur

Locatie
Centrale hal

Informatie
De Psoriasis Vereniging Nederland is aanwezig om informatie te geven over de huidaandoening psoriasis. Ook kunt u bij hen terecht met vragen over deze huidaandoening of voor een gesprek. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.