Informatiebijeenkomsten

Spijkenisse Medisch Centrum organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten. Hieronder leest u welke informatiebijeenkomsten op dit moment gepland zijn. Voor sommige informatiebijeenkomsten moet u zich vooraf aanmelden voordat u kunt deelnemen. Bij andere informatiebijeenkomsten kunt u zonder afspraak binnen lopen. Per informatiebijeenkomst staat vermeld wanneer en waar de bijeenkomst is en of vooraf aanmelden gewenst is.

Informatiebijeenkomst heup- knie en voetklachten

Wanneer bewegen minder soepel gaat of u hebt pijnklachten bij het bewegen dan kan het zijn dat uw huisarts u doorstuurt naar de orthopedisch chirurg voor nader onderzoek. Een orthopedisch chirurg houdt zich bezig met aandoeningen van het steun- en bewegings-apparaat (botten, gewrichten, spieren en pezen).

Orthopeden H.I.H. Lampe en E.M. Nelissen van het Spijkenisse Medisch Centrum leggen u tijdens de bijeenkomst graag uit welke invloed artrose heeft op botten en gewrichten in o.a. de heup en de knie. Biedt het plaatsen van een prothese hiervoor een oplossing of toch beter een ander soort behandeling?

Orthopeed J. van de Breevaart Bravenboer is gespecialiseerd in voetklachten. Hij vertelt u meer over de behandelmogelijkheden van onder andere een verzwikte of verstuikte enkel, een vergroeiing van de grote teen en een pijnlijke voorvoet. Daarnaast informeert hij u over de betekenis van artrose in de voet.

Ook de fysiotherapeuten van het Spijkenisse Medisch Centrum vertellen wat zij in deze orthopedische behandeltrajecten voor u kunnen betekenen.

Tijdens de bijeenkomst is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en napraten met elkaar.

Datum en tijd
24 april 2018 van 19.30 – 21.30 uur

Locatie
Personeelsrestaurant

Meldt u gratis aan
Wilt u erbij zijn? Dan kunt u zich hier aanmelden.  Hier vindt u ook verdere informatie over deze avond.


Voorbereidingsspreekuur voor kinderen

Tijdinformatiebijeenkomst
Op afspraak

Locatie
Kinderdagbehandeling

Informatie
Het voorbereidingsspreekuur is een individuele voorbereiding voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Dit spreekuur wordt verzorgd door de pedagogisch medewerker van de Kinderdagbehandeling. Het voorbereidingsspreekuur duurt 20-30 minuten, afhankelijk van de leeftijd van het kind.  Voor kinderen jonger dan 4 jaar is een voorbereidingskoffer te leen met daarin verschillende materialen om het kind spelenderwijs in zijn eigen vertrouwde omgeving voor te bereiden. Lees meer in de folder ‘het voorbereidingsspreekuur’.


 

Inloop BorstkankerVereniging Nederland

Data
18 mei, 15 juni, 20 juli, 17 augustus, 21 september, 19 oktober, 16 november en 21 december

Tijd
10.00 – 16.00 uur
Let op!
Op 19 oktober is de inloop verlengd in verband met de borstkankermaand. U kunt terecht van 10.00 – 20.00 uur.

Locatie
Centrale hal

Informatie
BorstkankerVereniging Nederland is aanwezig om informatie te geven over borstkanker. Ook kunt u bij hen terecht met vragen over borstkanker of voor een gesprek. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.  


 

Psoriasis Vereniging Nederland

Data
16 mei en 10 oktober

Tijd
13.00 – 15.00 uur

Locatie
Centrale hal

Informatie
De Psoriasis Vereniging Nederland is aanwezig om informatie te geven over de huidaandoening psoriasis. Ook kunt u bij hen terecht met vragen over deze huidaandoening of voor een gesprek. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.