Chirurgie en Traumatologie

De vakgroep chirurgie, ook wel heelkunde genoemd, behandelt allerlei verwondingen, tumoren, infecties en andere aandoeningen in het lichaam. De chirurgen behandelen deze aandoeningen en ziektes met name door het uitvoeren van operaties in het hele lichaam.

 

Specialisten

R.P.M. Brosens

Mammachirurgie, oncologische chirurgie en algemene chirurgie. 

B. Fioole

Algemene- en vaatchirurgie.

M. Graafland

Traumachirurgie.

R.L. v.d. Hul

Mammachirurgie, oncologische chirurgie en algemene chirurgie. 

C.D.P. van het Hullenaar

Mammachirurgie, oncologische chirurgie en algemene chirurgie.

G.I.T. Iordens

Algemene- en traumachirurgie. 

J.Vermeulen

Traumachirurgie, ribfracturen en kindertraumatologie. 

K.M. v.d. Luijtgaarden

Algemene- en vaatchirurgie.

R.R. Postema

Algemene chirurgie, kinderchirurgie en laparoscopische ingrepen.

C.C. van Rossem

Gastro-intestinale en bariatrische chirurgie. 

N.W.L. Schep

Hand, pols en elleboogchirurgie en traumachirurgie.

A.A.E.A. de Smet

Algemene- en vaatchirurgie. 

M. Staarink

Algemene- en traumachirurgie.

R. den Toom

Mammachirurgie, oncologische chirurgie en algemene chirurgie. 

Speciale spreekuren

De chirurgie en traumatologie biedt diverse speciale spreekuren en poliklinieken.

 1. Mammachirurgie

  Heeft u een knobbeltje in de borst, een afwijking op de foto van het bevolkingsonderzoek of een ander borstprobleem? Dan kunt u na verwijzing van uw huisarts voor alle nodige zorg op de mammapolikliniek op maandag woensdag en vrijdag terecht.

  Samenwerken aan passend behandelplan bij borstkanker
  Samenwerken aan het verbeteren van de borstkankerzorg in de spreekkamer, binnen het eigen ziekenhuis en binnen het samenwerkingsverband als geheel. Bekijk hieronder de vlog ‘Samenwerken aan passend behandelplan bij borstkanker’. 

 2. Hand- en polschirurgie

  In Spijkenisse Medisch Centrum behandelen we elke vorm van hand- en polsproblematiek. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van zowel eenvoudige als meer complexe aandoeningen. U kunt hiervoor terecht op vrijdagen bij dr. N. Schep.

 3. Vaatchirurgie

  Vaatchirurgie is een tak binnen de geneeskunde welke zich richt op aandoeningen betreffende bloedvaten, zoals spataderen – zie flebologie – , vernauwing van de halsslagader (carotis), verwijding van de grote buikslagader (aneurysma aorta abdominalis, oftewel AAA) en vernauwingen in de beenslagader. Daarnaast behandelen de vaatchirurgen ook diabetische voetklachten, veneuze malformaties (aangeboren afwijkingen aan de aderen) en leggen ze shunts aan bij dialyse-patiënten. Al onze vaatchirurgen zijn ook werkzaam in het Maasstad ziekenhuis. Indien nodig zal de vaatchirurg u voor een operatieve ingreep verwijzen naar het Maasstad ziekenhuis waar hij zelf de behandeling zal voortzetten. U kunt hiervoor terecht op de volgende dagen: maandag, dinsdag en woensdag.

 4. Traumachirurgie

  Traumachirurgie wordt ook wel ongevalschirurgie genoemd. Traumapatiënten komen vaak via de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis terecht met botbreuken, letsels aan pezen, uitwendig letsel zoals snijwonden en inwendige letsels aan de organen. Ook kan er via de huisarts verwezen worden naar een traumachirurg wanneer er bijvoorbeeld aanhoudende klachten zijn na een (oud) letsel.  kunt hiervoor terecht op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

   

 5. Flebologie

  Voor het behandelen van spataderen is er een nauwe samenwerking tussen de vaatchirurgen en de dermatologen binnen het Spijkenisse Medisch Centrum. In een gezamenlijk overleg zal uw casus besproken worden waarna besloten zal worden of de ingreep gedaan zal worden door de vaatchirurg of door een dermatoloog.

Wachtijden

De actuele wachttijden van de polikliniek, behandelingen en operaties vindt u hier.