Maag-, darm- en leverziekten (MDL)

De Maag-, darm- en leverziekten artsen van Spijkenisse Medisch Centrum zijn gespecialiseerd in diagnostiek naar aandoeningen van de slokdarm, maag, darmen, lever, galblaas en alvleesklier. Ook voor poliklinische behandelingen van deze aandoeningen kunt bij hen terecht.

Polikliniek MDL

Onze polikliniek MDL kunt u vinden op de begane grond, routenummer 30. Na een verwijzing van de huisarts kunt u voor een afspraak  bellen met 0181 – 65 83 50. Vergeet u niet om de verwijsbrief bij het eerste bezoek mee te brengen.

Afdeling Endoscopie

De afdeling endoscopie kunt u vinden op de eerste verdieping, routenummer 109. Als u een verwijzing heeft gekregen voor een onderzoek zonder roesje, zoals een gastroscopie, dan kunt u direct een afspraak maken via de afdeling endoscopie ia telefoonnummer 0181 – 65 83 53. Voor een colonoscopie en andere onderzoeken met een roesje dient u tevens eerst een afspraak te maken op de polikliniek voor een screening.

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Spijkenisse Medisch Centrum heeft nog geen certificaat aangevraagd om darmonderzoeken in het kader van het bevolkingsonderzoek te mogen uitvoeren. Er is dan ook geen contract tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraars voor een vergoeding voor deze zorg. In de omgeving van Spijkenisse Medisch Centrum worden deze colonoscopieën wel gedaan in het Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Vlietland Ziekenhuis. Op basis van beschikbaarheid in de regio bepaalt het RIVM waar uw colonoscopie en het voorafgaande intakegesprek worden gepland (Informatiesite RIVM).

Specialisten

F.H. de Bruijne

Verpleegkundig specialist maag-, darm- en leverziekten

dr. M. Buis

Maag-, darm- en leverziekten

geen profiel foto

D. van de Dries

Verpleegkundig specialist maag-, darm- en leverziekten

geen profiel foto

R. van Eijk

Maag-, darm- en leverziekten

F. Kubben

Maag-, darm- en leverziekten

E. Kuiper

Maag-, darm- en leverziekten

S. Sleeckx

Maag-, darm- en leverziekten

Wachttijden

 • Polikliniek

  Wachttijd

  • Maag-, darm-, leverziekten (MDL) 70 dagen
 • Diagnostiek

  Wachttijd

  • Colonoscopie 25 dagen
  • Gastroscopie 40 dagen