Maag-, darm- en leverziekten (MDL)

De Maag-, darm- en leverziekten artsen van Spijkenisse Medisch Centrum zijn gespecialiseerd in diagnostiek naar aandoeningen van de slokdarm, maag, darmen, lever, galblaas en alvleesklier. Ook voor poliklinische behandelingen van deze aandoeningen kunt bij hen terecht.

Polikliniek MDL

Onze polikliniek MDL kunt u vinden op de begane grond, routenummer 30. Na een verwijzing van de huisarts kunt u voor een afspraak  bellen met 0181 – 65 83 50. Vergeet u niet om de verwijsbrief bij het eerste bezoek mee te brengen.

Afdeling Endoscopie

De afdeling endoscopie kunt u vinden op de eerste verdieping, routenummer 109. Als u een verwijzing heeft gekregen voor een onderzoek zonder roesje, zoals een gastroscopie, dan kunt u direct een afspraak maken via de afdeling endoscopie ia telefoonnummer 0181 – 65 83 53. Voor een colonoscopie en andere onderzoeken met een roesje dient u tevens eerst een afspraak te maken op de polikliniek voor een screening.

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Spijkenisse Medisch Centrum heeft sinds juli 2021 het certificaat om darmonderzoeken in het kader van het bevolkingsonderzoek te mogen uitvoeren.  Alle Nederlanders tussen de 55 en 75 jaar krijgen één keer per twee jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Blijkt dat de uitslag van het bevolkingsondezoek niet goed is, dan wordt doorverwezen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Als darmkanker vroeg ontdekt wordt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Op basis van beschikbaarheid in de regio bepaalt het RIVM waar uw colonoscopie en het voorafgaande intakegesprek worden gepland (Informatiesite RIVM).

Specialisten

F.H. de Bruijne

Verpleegkundig specialist maag-, darm- en leverziekten

dr. M. Buis

Maag-, darm- en leverziekten

geen profiel foto

D. van de Dries

Verpleegkundig specialist maag-, darm- en leverziekten

F. Kubben

Maag-, darm- en leverziekten

E. Kuiper

Maag-, darm- en leverziekten

G. Masclee

Wachttijden

  • Polikliniek

    Wachttijd

    • Maag-, darm-, leverziekten (MDL) 63 dagen
  • Diagnostiek

    Wachttijd

    • Gastroscopie zonder sedatie 51 dagen