Oogheelkunde

Het specialisme Oogheelkunde richt zich op aandoeningen van het oog en de behandeling ervan: staar, glaucoom (te hoge oogdruk) en diabetische netvliesaandoeningen.

Oogartsen

Op de polikliniek oogheelkunde zijn oogartsen werkzaam die ervaring hebben op alle vlakken van de oogheelkunde. U kunt dus voor alle oogaandoeningen terecht in het Spijkenisse Medisch Centrum.

De oogarts onderzoekt en behandelt ziekten en afwijkingen aan het oog, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een operatie of laserbehandeling. Voor superspecialistische zorg wordt u door de oogarts doorverwezen naar één van de samenwerkingspartners in de regio.

Orthoptisten, optometristen en technisch oogheelkundig assistenten

Naast de oogartsen werken op de polikliniek oogheelkunde ook orthoptisten, optometristen en technisch ogheelkundig assistenten.

De orthoptist houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van afwijkingen in de samenwerking van het oog en de oogmotoriek (scheelzien, dubbelzien, lui oog).

De optometrist onderzoekt de gezondheid van de ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Bij verschillende klachten kan een onderzoek door een optometrist nodig zijn.

Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

http://www.orthoptisten.info

https://www.optometrie.nl

Uw afspraak op de polikliniek oogheelkunde

Het aantal onderzoeken dat bij een eerste afspraak op de polikliniek oogheelkunde moet worden verricht is niet goed te voorspellen. Het is dan ook verstandig om rekening te houden met een wat langer durend verblijf op de polikliniek. Het is ook mogelijk dat u vóór, tijdens of na het onderzoek oogdruppels toegediend krijgt. Door deze druppels kunt u tijdelijk slechter zien. U mag dan ook absoluut niet autorijden. Wij adviseren u met het openbaar vervoer te reizen of u te laten vergezellen door iemand die u weer naar huis kan rijden.

Wat neemt u mee:

 • Een verwijsbrief van de huisarts;
 • een actueel overzicht van uw medicijnen;
 • uw eventuele bril (brillen);
 • een geldig legitimatiebewijs.

Specialisten

geen profiel foto

D.R. Gans

geen profiel foto

P.L. Verhees

Wachttijden

 • Polikliniek

  Wachttijd

  • Oogheelkunde 120 dagen
 • Behandeling

  Wachttijd

  • Staaroperatie (oogheelkunde) 42 dagen