Orthopedie

De orthopedisch chirurgen behandelen problemen rondom gewrichten. Denk hierbij aan de knie, heup, schouder, pols, elleboog en rug. Naast de gewrichten zelf, richten de orthopeden zich ook op aanhechtingen aan het gewricht, zoals banden, spieren en pezen. Ook kunt u bij de orthopeden terecht met uw vragen over osteoporose (botontkalking). Knie- en heupoperaties zijn de grote trots van Spijkenisse Medisch Centrum.

Korte wachttijden en snelle diagnostiek

Als uw huisarts u doorverwijst naar de polikliniek Orthopedie dan kunt u altijd binnen één week terecht en als het noodzakelijk is sneller. Bijzonder snelle service leveren wij bij het vermoeden op een meniscusletsel. Mocht bij het eerste bezoek verdenking op een dergelijk letsel bestaan, dan is een MRI-scan binnen een week gedaan. De uitslag hiervan krijgt u direct na de scan. U heeft slechts twee polikliniekbezoeken nodig om samen met uw orthopeed tot een definitieve diagnose en behandelplan te komen. Ook aan het nazorgtraject stelt Spijkenisse Medisch Centrum de hoogste eisen. Na een nieuwe heup- of knieoperatie gaat u gemiddeld na 2 a 3 dagen naar huis. Door een strak logistiek schema en een goede samenwerking met onder andere de transferverpleegkundige, omliggende revalidatie instellingen (zoals de Vier Ambachten en Breede Vliet), de geriater en revalidatiearts, kunnen we een kwalitatief hoogstaande revalidatie bewerkstelligen.

Mocht een bepaalde orthopedische behandeling niet uitgevoerd kunnen worden in Spijkenisse Medisch Centrum, dan zorgen we ervoor dat u elders in de regio geholpen kunt worden.

Specialisten

J. van de Breevaart Bravenboer

Algemene orthopedie (bijv. heup-en knievervangende ingrepen) en enkel/voetklachten. 

H.I.H. Lampe

Algemene orthopedie (bijv. heup-en knievervangende ingrepen), posttraumatische problematiek en kinderorthopedie. 

E.M. Nelissen

Algemene orthopedie (bijv. heup-en knievervangende ingrepen), en schouder-/polsklachten. 

A. Voordijk

Algemene orthopedie (bijv. heup-en knievervangende ingrepen) en enkel/voetklachten. 

  1. Rugpolikliniek

    De rugpolikliniek is een samenwerking tussen de poliklinieken orthopedie en neurologie, speciaal voor patiënten met rugpijn. U ondergaat op één ochtend alle nodige onderzoeken. Onze medisch specialisten overleggen vervolgens met elkaar over het, voor u, meest geschikte behandelplan. Dit behandelplan bespreekt u op een later moment met uw behandelend arts. Heeft u interesse in de rugpolikliniek dan kunt u een doorverwijzing vragen bij uw huisarts.

Wachtijden

De actuele wachttijden van de polikliniek, behandelingen en operaties vindt u hier.