Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum behaalt spatader- en vaatkeurmerk ook in 2018

Spijkenisse Medisch Centrum is opnieuw beloond met het spataderkeurmerk en het vaatkeurmerk van Harteraad. Harteraad is partner van de hartstichting en dé organisatie voor iedereen met hart- en vaataandoeningen.

Spataderkeurmerk

Het Spataderkeurmerk van Harteraad helpt patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Om het Spataderkeurmerk te ontvangen, moeten ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten.

Vaatkeurmerk

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Met het Vaatkeurmerk wil Harteraad de patiënt helpen met het maken van een keuze voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden en stimuleren de kwaliteit van behandeling van zorg te verbeteren. Ook om het Vaatkeurmerk te krijgen moet een ziekenhuis voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria die tot stand zijn gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Spijkenisse Medisch Centrum is trots op het behalen van deze keurmerken. Het is een erkenning voor de kwaliteit van de geleverde zorg.  

Terug naar nieuwsoverzicht