Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum behaalt vernieuwd vaatkeurmerk

De Hart&Vaatgroep heeft opnieuw het felbegeerde Vaatkeurmerk uitgereikt aan het Spijkenisse Medisch Centrum. Het ziekenhuis voldoet aan alle aangescherpte kwaliteitscriteria, die de vereniging heeft gesteld. Het Vaatkeurmerk 2015 geeft volgens de Hart&Vaatgroep een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Er wordt nu meer inzicht geboden in de zorg rondom behandelingen aan aneurysma en de halsslagader. Met de toekenning van dit keurmerk bewijst het Spijkenisse Medisch Centrum dat het uitstekende zorg verleent op gebied van vaatzorg.

Het keurmerk is belangrijk, omdat patiënten hieraan herkennen dat zij vaatzorg op het hoogste niveau krijgen. Het Vaatkeurmerk richt zich op zorg voor aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Hieronder vallen bijvoorbeeld een herseninfarct, aneurysma en etalagebenen.

Bestuurder Martin Verveer is blij met de toekenning: “Het keurmerk is een erkenning voor de kwaliteit van de geleverde zorg. Het helpt patiënten te kiezen voor een ziekenhuis waar veilige en goede zorg geboden wordt. Het Spijkenisse Medisch Centrum is zo’n ziekenhuis. Met betrekking tot de vaatzorg bestaat er een nauwe samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis.”

Om het keurmerk te krijgen moet het ziekenhuis voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen door de Hart&Vaatgroep in nauwe samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en het Nederlands Genootschap voor Interventie Radiologie.

Vaatkeurmerk Digitaal 2015

Terug naar nieuwsoverzicht