Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum behoudt merendeel medisch specialisten

Het zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum krijgt steeds meer vorm en de organisatie wordt daarop afgestemd. Zo ook ten aanzien van de invulling van de inzet van de benodigde specialisten. Op basis van een advies van de medische staven van de coöperatieziekenhuizen heeft het bestuur van het Spijkenisse Medisch Centrum in overleg met het coöperatiebestuur het aantal specialistenplaatsen per specialisme en de invulling per 1 januari bepaald. Dit betekent dat het Spijkenisse Medisch Centrum afscheid zal nemen van 8 specialisten.
Voor het merendeel van de specialisten in het Spijkenisse Medisch Centrum geldt, dat de overeenkomst met hen na 1 januari wordt gecontinueerd. Zij zullen werkzaam zijn in een samenwerkingsverband met vakgroepen / maatschappen in de coöperatieziekenhuizen.

Afronden

Met deze stap is het Spijkenisse Medisch Centrum dichter bij het afronden van het nieuwe zorgprofiel waarin het Spijkenisse Medisch Centrum zich vooral zal toeleggen op poliklinische zorg en laagcomplexe, kortdurende  en planbare  behandelingen. De continuïteit van zorgverlening wordt mede gewaarborgd door het voorlopige operationeel houden van één verpleegafdeling in het weekend. Regionale samenwerking en de kwaliteit van zorg staat aan de basis van dit profiel. De komende maanden zal op specialisme niveau de samenwerking met het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis verder worden uitgewerkt.

Terug naar nieuwsoverzicht