Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum: tijdelijk geen opname patiënten acute neurologische aandoeningen

Patiënten met acute neurologische aandoeningen worden tijdelijk niet meer opgenomen in het Spijkenisse Medisch Centrum. Het centrum is op dit moment niet langer toegerust om deze groep patiënten optimaal te kunnen behandelen. Dit besluit is genomen in overleg met de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg), de ambulancedienst en de zorgverzekeraars. De huisartsen in de regio zijn over het besluit op de hoogte gebracht.
Om de kwaliteit van zorg te waarborgen hebben de neurologen van het Spijkenisse Medisch Centrum  aangegeven dat de intensieve zorg voor deze patiëntengroep beter in de overige ziekenhuizen uit de regio kan plaatsvinden. Patiënten met acute neurologische aandoeningen worden doorverwezen naar ziekenhuizen in de regio. Alle relevante instanties, zoals ambulancediensten, zijn hierover geïnformeerd. Mocht een patiënt zich toch nog melden op de SEH dan wordt deze patiënt adequaat behandeld, gestabiliseerd en door een ambulance naar een ander ziekenhuis vervoerd.
De komende periode zal het Spijkenisse Medisch Centrum in samenspraak met de neurologen verder bekijken hoe de zorg aan patiënten met acute neurologische aandoeningen vorm krijgt. De verwachting is dat dit op 1 oktober 2013 bekend zal zijn. Het Spijkenisse Medisch Centrum ontwikkelt zich richting het nieuwe zorgprofiel, waarbij sprake is van een maandag t/m vrijdag ziekenhuis (zogenaamd ‘short stay’) met een uitgebreide poliklinische functie en een kwalitatief hoogwaardig aanbod voor wat betreft planbare en doelmatige zorg.
 

Terug naar nieuwsoverzicht